Veteranen makkelijk naar 5-1 winst tegen De Blokkers

Met een 5-1 overwinning zondag 17 april tegen De Blokkers pakte De Valken de koppositie terug, die door de gestaakte wedstrijd tegen Zwaagdijk weer was overgenomen door Always Forward. Always Forward speelde dit weekend niet.

De Valken kon maar net een elftal op de been brengen. Door blessures van verschillende aard, ontbreken maar liefst zes spelers, onder wie doelman Theo Hofland, die ook deze keer (en wellicht de rest van het seizoen) bekwaam werd vervangen door Jan Groot.

Voetballend heeft het veteranenteam zichtbaar te lijden onder de afwezigheid van goede spelers. Tijdens het duel viel Wilfried Laan zelfs nog met een rugblessure uit, waardoor De Valken het grootste deel van de wedstrijd met 10 man speelde.

Het kwaliteitsverschil met De Blokkers was echter zo groot, dat De Valken gemakkelijk een 5-1 overwinning behaalde. In de eerste helft werd er ook slim, snel en goed gevoetbald en dat leverde een ruststand op van 4-1. Doelpuntenmakers waren Gerard Laan (2x), Ben Vroling en Frits Greuter. De goals kwamen allemaal van enige afstand en de keeper van De Blokkers ging meestal niet vrijuit.

Helaas viel er ook nog een tegendoelpunt, waarbij de verdediging een onvoldoende scoorde. Toch was het pas de derde tegentreffer in 2011, dus vanuit die invalshoek geldt dat de defensie doorgaans een zeer betrouwbare linie is.

In de tweede helft wist Gerard Laan nog voor een derde keer het net te vinden, maar daarmee stokte de score. Hier en daar was er wat pech in de afronding en ook kreeg De Valken tot twee keer aan toe geen strafschop, terwijl de overtreding daartoe wel aanleiding gaf. Verder was te zien, zoals zo vaak bij een ruime voorsprong, dat de aanvallen niet altijd honderd procent goed uitgespeeld werden en gingen diverse spelers voor eigen glorie.

In de volgende wedstrijd tegen VVS ’46 kunnen de veteranen zich dat niet veroorloven. Waar tegen De Blokkers nog kansen werden gemist, zal het tegen VVS ’46 normaal gesproken geen kansen regenen. Die wedstrijd wordt op 1 mei a.s. gespeeld en de Spanbroekers lijken de laatste serieuze opponent in de richting van het kampioenschap, waarvoor De Valken nog drie keer moet winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken