Valken 2 schrijft historie!!!!

Gewonnen met grote cijfers, elf wissels geplaatst of zo??

Niets van dit alles, maar apart was het wel en de krant zou het kunnen halen want na alle bedachte systemen (ruit met punt naar voren, met punt naar achteren of de “kerstboom” van Co Adriaanse) heeft ondergetekende historie geschreven door de “EI” variant te bedenken en uiteraard octrooi op aangevraagd.

Wekenlang voetballen we aardig en sprokkelen we puntjes bij elkaar door gelijke spelen, maar een overwinning zat er niet tussen!
Als trainer moet je dan iets nieuws bedenken en mede doordat het Pasen was kwam de “EI” variant uit de hoge hoed.
Zondagavond gingen er genoeg eieren in het kokende water en kwamen er hard gekookt uit.
Paasmaandag was het zover en lagen de eieren te wachten in de koelkast.
Ondergetekende plaatste wat cijfers op de eieren en de eitjes werden op hun ruggetje in een mandje meegenomen naar de bespreking die om 10 uur plaatsvond in de bestuurskamer.
14 spelers lazen op het whiteboard allerlei varianten uit het verleden en daaronder de “EI” variant van ondergetekende en de vraagtekens vlogen in de rondte!!!!!
Ik lichtte de variant toe en gaf aan dat iedereen ongezien een ei kon pakken uit de mand en dat het cijfer zijn rugnummer was voor vandaag……………………….
De hilariteit was groot en de spanning was van de koppies af te lezen.
Zo kon het gebeuren dat Tijmen de rechtsback positie bekleedde en Wilco op het middenveld terecht kwam, Maarten rechtsvoor en Niels Kool als diepe spits fungeerde. De reserve eieren werden gepakt door Koos en Dirk en Joris nam vrijwillig 14 voor zijn rekening.
Verder zonder gemopper werd de wedstrijd aangevangen en zag je toch snel wat onwennigheid bij sommige spelers, maar bij eentje niet en dat was Tijmen die over de gehele wedstrijd een dikke voldoende scoorde!
Net als bij de uitwedstrijd was het verschil tussen beide ploegen miniem, maar Apollo was gevaarlijker doordat ze elkaar net iets beter vonden in de combinatie.
De rust werd aangevangen met de welbekende brilstand 0-0 dus.

In de rust de meeste spelers weer op hun vertrouwde plek gezet (behalve Tijmen natuurlijk!!) en we waren er klaar voor…………………dachten we………….
Nog geen 30 seconden na de rust keken we tegen een 0-1 stand aan doordat we zoals zo vaak te makkelijk balverlies lijden.
Op zoek naar de 1-1 was het juist Apollo die in de counter iedereen verraste en zo ook onze doelman Michael: 0-2.
Valken zette een tandje bij en na een aanval over rechts waarbij opeens Jeen opdook en iedereen bang was dat hij met zijn houten rechterbeen zou uithalen lag hij de bal panklaar voor Joris die bekeken de 1-2 binnenschoot.
Voor degen die dachten dat het allemaal toch nog goed zou komen kwamen bedrogen uit want met nog 10 minuten te gaan was daar opeens de 1-3 en was de wedstrijd gespeeld.
Dat Joris net voor tijd na een prachtige individuele actie nog de 2-3 maakte was alleen voor de statistieken nog van belang.

Al met al een leuke “EI” variant, maar leverde wederom geen drie punten op!

Op weg naar het parkeerterrein liep ik samen met Rick Raven tegen een soort van molsgrashoop aan en keken nog eens goed en zagen dat daaronder een soort van auto stond!!!
Volgens insiders was Dirk bij aankomst te hard tegen de grashoop aangereden en dook zijn dinkytoy autootje half onder het gras!
De bijgevoegde foto zegt genoeg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken