Veteranen nemen ook de horde VVS ‘46

Zondag 1 mei speelde het veteranenelftal van De Valken tegen VVS ’46, ieder jaar weer een geduchte tegenstander. Om het kampioenschap deze maand te kunnen binnenhalen was winst vereist. Toch was het elftal niet optimaal. Blessures hielden Gerard Laan en Wilfried Laan langs de kant en op langere termijn zijn Timo Groot , Jos Verstraten en Theo Hofland niet inzetbaar. Sjaak Laan was na een lichte operatieve ingreep weer voor een helftje beschikbaar, maar die 50% zou achteraf gezien 100% blijken.

De eerste helft gingen De Valken en VVS ’46 gelijk op. Het was met een stevige dwarrelwind lastig spelen. Toch kwamen er enkele goede kansen voorin, waarbij vooral de knappe actie van Eddy Bakker vermelding verdient. Hij speelde zich met een goede balaanname op een voorzet van Marco Bakker vrij bij de tweede paal en schoot hard in, maar helaas keerde de VVS-defensie het schot nog op de lijn. Verder was het uitkijken geblazen voor de VVS-aanvallers, maar De Valken-verdediging hield verdediging zonder al te veel problemen stand.

Bij 0-0 met rust, werd besloten Sjaak Laan in te brengen. Dat pakte heel goed uit. De linkerspits had veel dreiging en benutte prima de ruimte die hij kreeg. Dat leverde ook een fraaie goal op waarbij Sjaak Laan naar binnen kwam en met een hard boogschot de VVS-keeper verschalkte. Helaas liet voor het overige de voorhoede het dit duel afweten, waardoor de score niet werd uitgebouwd.

Verdedigend kwam De Valken niet in serieuze problemen. Er moest wel stevig worden gewerkt om VVS ’46 niet te laten doorkomen, maar dat lukte. Zo werd dank zij Sjaak Laan als ‘man of the match’ een minimale overwinning van 1-0 behaald op een prima voetballende en sportieve tegenstander. Nu nog winnen van De Blokkers volgende week en dan kan in de week daarop het kampioenschap een feit worden. Dat wordt nog wel even puzzelen omdat ook het Polytechniek-toernooi dat weekend wordt gehouden.