Helden verbazen met topmatch tegen nummer 2

Na het debacle van vorige week tegen kampioens HSV Sport (10-0 nederlaag) stond er nu opnieuw een zware beproeving de helden te wachten. Nummer 2 Zuidermeer kwam op bezoek.

Uit verloren we daar nipt met 5-4, een nederlaag die zeker niet nodig had geweest. Vandaag wederom een batterij aan afwezigen: Ben, Nick, John, Doelman Dekker, Erwin en Sebastiaan. Rowan was vlaggend aanwezig en maakte na een tijdje afwezigheid door een vervelende blessure in de 2e helft uiteindelijk weer zijn opwachting. Gelukkig was Michel Haring nog topfit na zijn duel met het 4e en konden we toch beginnen met 1 wissel.

Vandaag Niels op de goal en Dennis op zijn plaats links voorin. Hiermee speelden we met een bijna veteranen-gerechtigde leeftijd voorin: Dennis, Ivo en Martin.

Valken begint scherp en gecontreerd aan het duel. In het begin is het nog even zoeken maar al snel worden de spitsen gevonden. De eerste goede kans is voor Dennis, zijn schot belandt over en naast.

Na een kwartier is Ivo uitgeweken naar links. Vanaf 20 meter schiet ie de bal hoog richting de goal. De keeper tast mis en bij de 2e paal staan Freek en Martin klaar. Laatstgenoemde hengst de bal in de dak van het doel.

Hierna nog prima kansen voor Freek, Ivo en Dennis vinden de doelman en het vangnet nog op een weg.

Verdedigend staat het verder prima. Marco, Marcel, Jan en Dennis gaan resoluut te werk en komen bijna niet in problemen. Niels heeft slechts 1x handelend moeten optreden op een hoge voorzet. Zijn hand stompt de bal en schampt het gezicht van de linkerspits.

Vlak voor rust moet Niels toch een keer capituleren. Een vrije trap vanaf de linkerkant wordt in 1e instantie weggewerkt. Opnieuw inbrengen en bij de 2e paal staat een speler vogelvrij. Terugkoppen op spits – ook al geheel vrijstaand – en inkoppen in de verre hoek.

Ruststand 1-1.

Na rust mag uidermeer de bal wat vaker hebben. Maar verder dan Gaus Guffies produceren ze niet. Allemaal simpele oprapertjes voor Niels.

Valken is dodelijk in de counter.

De voorsprong komt van de voeten van Joost. Een snelle uitbraak van achteruit. De bal komt bij Freek die het middenveld oversteekt. Net op tijd bereikt ie Joost die ook mee is gelopen. Eerder bij de bal dan de doelman en de voorsprong is weer een feit.

Na een kwartier wordt het nog mooier. De uittrap van Niels. Vlak over de middenlijn kopt Martin door op de reeds gestarte Ivo. Sneller dan de verdedigers, oog in oog met de goalie. Daar waar het tegen AGSV mis ging kent ie nu geen enkele genade. Simpele schuiver in de korte hoek: 3-1.

Als Dennis en Ivo samen nog een aantal kansen krijgen, al dan niet elkaar toegespeeld zorgen ze uiteindelijk samen toch voor de 4-1. Dennis is de aangever, Ivo kan simpel binnen lopen.

Het slotakkoord is voor Tuur. Een dieptepass van Joost en ook Arthur ontsnapt aan de buitenspelval. Richting keeper, bijna oog in oog. Verdediger komt terug. Tuur moet wat uitwijken. Hij weet toch nog een prima voorzet te geven op de meegelopen Michel. Die schiet de bal met een halve volley achter de doelman. 5-1!

Ondanks de teleurstellende mededeling van Joost – hij zal zich volgend seizoen geen held meer noemen – was dat vandaag niet terug te zien. Als linkshalf was hij vandaag overal te vinden, zowel voorin getuige zijn goal, als ook achterin om samen met Jan de rechterflank van Zuidermeer onschadelijk te maken. Hopelijk komt Joost nog op zijn besluit terug, want zoals hij vandaag speelde hebben we aan hem een hele goede.

Overigens verdient het hele team een compliment. Kort er op en vlijmscherp in de counter, dat is toch het kenmerk van de helden als ze een keer wel hun dag hebben.

Komende zondag het slot: Thuis in Hoogwoud tegen HOSV 2. Aanvang 12:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken