DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken-selectie update

Beste Valkeniers,

Hierbij een korte update omtrent het reilen en zeilen van onze selectie. De balt rolt immers alweer enkele weken. Hoewel nog niet voor het echie, valt er toch al het 1 en ander over resultaten te schrijven.

Wat is er allemaal veranderd?
Coach Kees en zijn matrozen Sjaak 1, Piet, Peter en Sjaak 2 staan ook dit jaar aan het roer. Sander Varga heeft helaas voor ons dit seizoen minder tijd om bij trainingen en wedstrijden aanwezig te zijn als verzorger. Hij heeft namelijk een mooie uitdaging gevonden als parkbeheerder bij een plaatselijk recreatiepark. Recreëren is nu eenmaal iets wat voornamelijk in de weekenden gebeurd. Momenteel zijn we nog op zoek naar een waardig vervanger.

Op spelersgebied zijn ook wat veranderingen te noemen. Zo hebben jonge talenten als Lennard Groot, Michiel Beemster en Rick Hooiboer besloten hun carrière een nieuwe impuls te geven door zich bij de selectie aan te sluiten. Daarbij zijn nog enkele ervaren krachten als Niels Timmer (Zouaven) en Rob de Deckers (Woudia) aangetrokken. Tel daarbij een hele bups aan A-junioren op (Wessel , Niels, Tim, Dennis, Wietse). Last but not least, TimmerTamus, gaat de concurrentiestrijd aan met Edwin en Michael voor een plaats onder de lat.
Al met al is de selectie genoeg aangegroeid om 2 volwaardige teams op het veld te krijgen.

De doelstellingen voor dit jaar zijn helder. Valken 1 gaat voor het linkerrijtje. Niet onredelijk gezien de versterkingen. Valken 2 legt de lat zelfs nog hoger! Peter heeft zeer ambitieus een topklassering geëist van zijn spelers. Dat belooft wat.

De voorbereiding verloopt tot nu toe voorspoedig, maar ook lastig. We hebben dit jaar te maken met een late bouwvak waardoor veel spelers het 2de deel van de voorbereiding niet helemaal meemaken. Er is zelfs een wedstrijd geannuleerd omdat Valken geen volwaardig team op de been kon brengen. Geen nood, met dit probleem hebben naar verluid alle clubs te maken.

2 wedstrijden vonden tot nu toe wel doorgang.

Afgelopen zondag speelde een Valken-delegatie in Westwoud tegen Woudia. Na een aarzelend begin wat resulteerde in een 2-0 achterstand, ging Valken steeds beter spelen. Het eerste gedeelte na rust was het zelfs de meerdere van Woudia. Helaas liep de thuisploeg daarna uit naar 5-1 door slordigheden aan Valkenkant. Het slotakkoord was voor Rob die tot zijn grote tevredenheid scoorde tegen zijn oude club. Het andere doelpunt was een frommelgoal die door niemand van Valken werd opgeëist. Eindstand: 5-2.

Gisteravond speelde Valken opnieuw tegen een hoger ingeschaalde tegenstander. KGB was ditmaal gastheer. De roodgroenen werden in de 1ste helft behoorlijk weggespeeld. Bij een aantal spelers zat het vakantiebier nog in de benen. Met meer geluk dan wijsheid werd de rust gehaald met een 1-1 stand.
De 2de helft liet een ander beeld zien. Valken kon zich nu prima meten met de tegenstander en liet bij tijd en wijle uitstekend veldspel zien. Toch had KGB de wedstrijd moeten winnen, maar gelukkig was de enorme kans in de slotseconden niet aan de spits besteed. De paal bracht redding. Doelpunt van Valken kwam van de linkervoet van Mark op aangeven van Rob.
Alle lof voor de nieuwelingen Niels T., Wessel, Dennis en Tamus die uitstekend speelden c.q. invielen. Daarnaast zorgde Koos in de 2de helft voor een positieve impuls met zijn loopvermogen en inzet in de duels.

Nu langzaam de meeste spelers terugkomen van vakantie kunnen coaches Kees en Peter verder bouwen aan hun elftallen die over 2 en 3 weken de competitie ingaan. Komende zaterdag start het bekertoernooi voor “Valken 1” met een uitwedstrijd tegen De Zilveren Schapen uit Wijdewormer (14.00).

Afgelopen zondag speelde een Valken-mix een oefenpot tegen Woudia. Dit jaar uitkomend in de 3de klasse. Na een matige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-12-2023
Ochtend
Isabel/Usama Almohammed
Middag
Jelle Bleeker/Tim Weeverink

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Sophie Bakker, 27-11 (20 jaar)
Sem Bleeker, 28-11 (19 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (59 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (13 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (26 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (29 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com