Samenvatting bekeravontuur Valken 1

Wederom heeft het beker- annex oefenavontuur voor Valken 1 slechts 3 wedstrijden geduurd. Veel waarde hoeven de volgers niet te hechten aan de uitschakeling. Daarvoor ontbraken alle keren teveel spelers die de beoogde basiself moeten vormen. Hier volgt een samenvatting van alle belevenissen.

Wedstrijd nummer 1 betrof een uitwedstrijd tegen DZS uit Wijdewormer. Dit team komt dit jaar uit in de zaterdag 4de klasse. Op papier een te nemen horde.
Aanvankelijk leek deze voorspelling ook wel uit te komen. Valken kwam op 0-1 en 1-2 en creëerde kans op kans. De beslissende 1-3 wilde maar niet vallen en tot overmaat van ramp besloot de scheidsrechter dat een zuivere buitenspelval van DZS weggewoven moest worden. Dit voorval en de gelijkmaker deed grens Sjaak in woede uitbarsten. Volkomen begripvol over de situatie en het feit dat het een uiterst belangrijke hectische bekerwedstrijd betrof, besloot de leidsman Sjaak weg te sturen.
Nou ja, we moeten blij zijn dat we de man niet in de competitie treffen. Hoewel de uitslag direct door zijn vreemde beslissing terug te voeren valt, was toch ook vooral Valken zelf die stelselmatig weigerde meer doelpunten te maken. De enige 2 treffers kwamen van de voet van Rob.

In de 2de wedstrijd moest in de eigen arena Twisk worden bedwongen. Al snel werd duidelijk dat dit geen probleem zou worden. Halverwege stond het reeds 5-0. Helaas bleek Valken niet in staat om het goede spel in de 2de helft door te zetten. Twisk wist zelfs nog een doelpunt te maken. Op dat moment speelde Valken al een tijdje met 10 man. Doelpunten van Valken kwamen van Lennard(3x), Sam, Edwin en Chris. Uitslag 6-1.

De laatste wedstrijd tegen Grasshoppers moest gewonnen worden om de volgende ronde te halen. Coach Kees koos ervoor om een aantal spelers rust te gunnen. De tegenstander die Valken ook in de competitie zal treffen hoefde niet wijzer gemaakt te worden en zo kregen andere spelers nog de kans zich in de kijker te spelen.

Al na 53 seconden kwam Grasshoppers op voorsprong na een dekkingsfout achterin. Dat bleek achteraf meteen de doodsteek. Valken creëerde nog wel enkele kansen gedurende het duel, maar de tegenstander bleef redelijk eenvoudig op de been. Overigens hoefde Edwin zelf ook zelden in actie te komen. Al met al viel er derhalve weinig te beleven. De 2-0 die laat in de 2de helft viel was wel erg veel eer voor de thuisploeg. Valken leek het wel prima te vinden verder. De fut was toen al een tijdje zoek.

Zodoende eindigde het bekeravontuur in Hoogwoud. Veel slapeloze nachten zullen spelers en begeleiding er niet van hebben gehad. Aanstaande zondag begint het serieuze werk voor Valken 1. Dan wordt er afgereisd naar De Rijp voor de eerste competitiewedstrijd.