Veteranen overtuigend uit de startblokken

Zondag 4 september moesten de veteranen van De Valken het opnemen tegen Zwaagdijk. Het betrof een bekerduel. De vorige uitwedstrijd tegen Zwaagdijk werd een debacle, omdat een speler van Zwaagdijk een been breuk opliep. Hij werkt nog steeds met grote moeite aan zijn herstel.

Bij De Valken kwam Bas Mantel terug nadat een zware achillespeesblessure hem het voetballen lange tijd belette. Verder werd het vaste team versterkt met Sander Groot. Waarschijnlijk gaan beide spelers op vaste basis meedoen en daarmee is de veteranenselectie weer op (minimaal) peil.

Het werd een overtuigende overwinning voor De Valken. Bij Zwaagdijk waren teveel spelers met een conditionele achterstand en verder speelde De Valken de bal prima rond. Dat leverde mooie kansen op, waarvan er voor rust twee werden benut. De openingstreffer van het seizoen was voor Ben Vroling op een voorzet van rechts van Ron Laan. Daarna volgde nog een doelpunt van Gerard Laan die vanaf links naar binnenkwam en na enkele passeeracties ook de keeper van Zwaagdijk kansloos liet.

Waar Zwaagdijk voor rust ook zelf kansen kreeg, die door doelman Theo Hofland onschadelijk waren gemaakt, was in de tweede helft De Valken heer en meester. Bas Mantel luisterde zijn comeback op met een fraaie boogbal vanaf de rand 16 meter nadat hij goed wegdraaide bij zijn tegenstander.

Met een ruime voorsprong en vele wisselingen, werd het organisatorisch wat laconiek bij De Valken en daarvan kon Zwaagdijk met een tegentreffer profiteren.

Vervolgens kon Sjaak Laan een aanval over vele schijven eenvoudig in de korte hoek afronden en werd de vierde treffer bijgeschreven. Het werd in dit sportieve duel nog 5-1 door Ron Laan, die een ‘grondduel’ uitvocht en daarna nog net de uitkomende keeper wist voor te blijven.

De veteranen hebben de smaak dus alweer te pakken. Volgende week de ouverture in de competitie. Dan wacht in een thuisduel VVS ’46. De Spanbroekers zijn de laatste jaren altijd goed voor een hoge positie in de eindrangschikking en dus niet te onderschatten. Spontaan werd daarom besloten er donderdagavond nog een heuse training aan te wijden.