Veteranen incasseren nederlaag tegen VVS ‘46

Het veteranenteam is zondag 11 september in het eerste duel van de competitie tegen een ongelukkige nederlaag opgelopen tegen VVS ’46. Op het C-veld startte De Valken behoorlijk goed, maar al vrij snel stond het toch 0-1 toen de bal via Jan Koster pardoes bij de spits van VVS ’46 belandde die zonder aarzelen de 0-1 liet aantekenen. Halverwege de eerste helft vergrootte VVS ’46 haar voorsprong door te profiteren van wanorde in de Valken-defensie.

Een vroege achterstand van 0-2 was schrikken geblazen voor de veteranen die doorgaans de wedstrijden naar hun hand zetten. Toch kreeg De Valken ook kansen, maar zowel in de combinatie als van afstand lukte het niet om een aansluitingstreffer te maken.

Op het middenveld had VVS ‘46 eenvoudigweg meer loopvermogen en de Spanbroekers zijn goed en ervaren genoeg om dat voordeel uit te buiten. Tijdens de rust werd het Valken-elftal op drie plaatsen gewijzigd in de hoop dat de achterstand nog zou kunnen worden goedgemaakt.

Het werd een boeiende tweede helft, met zelfs veel publiek langs de lijn. Helaas had VVS ’46 nog een uitval waarbij zelfs de derde treffer viel en zo werd de inhaalrace voor De Valken welhaast onmogelijk.

Toch kwamen de veteranen nog een eind. Het werd 1-3 door een kopbal van invaller Ron Laan op een fraaie voorzet van Marco Bakker. Daarna had Gerard Laan nog een vlammend schot, waarmee het 2-3 werd. VVS ’46 stond in de slotfase onder zware druk, maar helaas bleef de gelijkmaker uit.

Hoewel ongewoon, dienden de veteranen de nederlaag te accepteren. VVS ’46 is in competitieverband een goede tegenstander en dat bleek ook tijdens dit openingsduel. Toch was De Valken na afloop nog wel goedgestemd over het betere spel in de tweede helft. De komende wedstrijden moeten uitwijzen of de veteranen weer kunnen domineren of dat er een beetje de sleet op zit. Het wordt een lange competitie dus nog geen man overboord.

Na afloop zelfs nog een biertje in de kleedkamer, dit omdat aanvoerder Piet Vriend en zijn echtgenote Karin hun 25-jarig huwelijk vieren, waarmee wij hen van harte feliciteren.