Helden geven zege uit handen bij Pietertje en co.

Duel 2 van de prille competitie brengt de helden in het pitoreske Aartswoud waar Pietertje en zijn maten van AGSV 2 ons ontvangt. Vandaag afwezig: Niels (vakantie), John (werk), Rowan en Dennis Dup (beiden geblesseerd). Gelukkig wederom aanwezig Pascal en Rens, beiden zijn aardig op weg om zich officieel held te mogen noemen, toch een titel waar je trots op mag zijn.

Na een prima bak koffie bij Nico gaan we op weg richting Aartswoud. Bij Hoorn dalen de druppels in grote getalen naar beneden en aangekomen bij AGSV is het al niet minder. Een zompig veld waar de bal snel doorschiet is dan ook het gevolg.

In het begin is het van beide zijden even aftasten. Vooral door de vele regen lijkt het lastig om tot knappe aanvallen, en erger nog, combinaties te komen. Gelukkig geldt dit voor beide elftallen.

Na een kwartier neemt Valken het heft wat meer in handen. Na enkele plaagstootjes naast / over van Dennis, Freek en Doelman komt de treffer ook nog.
Martin heeft aan de zijlijn een panna in petto voor zijn directe tegenstander. De aanval gaat uiteindelijk verder via Jaap Jan en de bal die in wordt gebracht kan door zowel Doelman als Martin ingeschoten worden. Doelman laat de kans aan Martin en een prima schuiver in de korte hoek betekent de 0-1. Nog even een paar meter doorglijden voor het publiek. Wel 4 supporters (en uiteraard Rowan) hadden de moeite genomen om te kijken. Janneke en kids werden door menig held voor gek verklaard, maar ze zien papa wel scoren!

AGSV komt niet verder dan een paar corners, tot echte kansen leidt het niet. Een schot vanaf de 16 net over is het meest gevaarlijke moment.

Na rust verlaat Pascal met een zere bips het veld. Dennnis gaat op de goal, Rens neemt zijn positie links voorin in. Zijn eerste balcontact is prima, maar koud in het veld verstrekt ie zich. Met een pijnlijk bovenbeen verlaat ie na welgeteld 1.47 het veld. Doelman neemt zijn plek weer in.

Hierdoor hebben we even geen vlagger, en dat is direct funest. De rechtsvoor staat volgens de helden buitenspel, de scheidsrechtster wuift de protesten weg. De rechtsvoor speelt in op de spits, deze heeft wat ruimte en met een bekeken schot vanaf 18 meter verschalkt hij Dennis met een bal in de verre hoek.

Pascal gaat hierna vlaggen en meteen herstellen de helden zich. Weliswaar hebben de AGSV-ers veel balbezit en bouwen ze van achteruit prima op, tot kansen leidt het niet.

Valken is in de omschakeling als vanouds scherp. Zeker als Marcel en Ivo mee op komen. Helaas is de eindpass op het gladde, drassige veld vaak net even te hard. Zo is een schot van Ivo in principe een simpele prooi voor de doelman. Hij laat hem echter los waarop ie daarna hard in botsing komt met Martin’s knie.

5 minuten voor tijd een mooie kans voor Doelman Dekker om samen met Martin richting vijandelijk doel te gaan. Frank wordt echter bruut van achteren neergehaald en zo wordt de kans ons ontnomen. De scheidsrechtster laat het bij alleen een vrije trap, die helaas niets oplevert.

In de slotminuten krijgen de helden nog een aantal corners en vrije trappen. Helaas blijft de beloning in de vorm van een doelpunt uit en fluit de scheidsrechtster af. Duur puntenverlies, maar het is niet anders.

De allermooiste kans is in de slotseconden voor Freek als hij over rechts nog een keer goed doorkomt. Hij kan terugleggen op de vrijstaande Martin of Nico. Freek besluit voor eigen succes te gaan maar schiet helaas net over.

Of we volgende week spelen – voor de beker uit tegen MOC 3 – is nog niet duidelijk. Indien wel dan is het te hopen dat de blessures van Rens en Pascal meevallen en dat zowel Dennis Dup als Rowan ons ook weer snel komen vergezellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken