Wedstrijdverslag Valken B2 – Zouaven B1

Als hulpcoach had ik me een beetje verdiept in de ontwikkelinmg en de samenstelling van de B2. Een lange reeks overwinningen had de ploeg al in de tas zitten.Dan wordt automatisch de spanning wat groter. Zal deze streekderby tegen de Zouaven opnieuw aantonen dat dit team alles onder contrôle heeft??

De voortekens waren niet goed. Mijn reputatie als coach kent nauwelijks overwinningen, Wieland was uitgehuurd voor een Turkse “stage” en topcoach Wim liep op dat moment achter op zijn loopschema tijdens de halve marathon in Amsterdam.
En tot overmaat van ramp was de zool van de schoen van Frits een eigen leven gaan leiden. Eerst werd even overwogen de schoenen van Jaap te gebruiken: Hij had de laatste weken zoveel deolpunten gemaakt dat hij er anders misschien naast zou gaan lopen. Maar met tape uit de kantine raakte Frits toch nog speelklaar.

Het gras op het B-veld lag er rachtig bij. Het teveel aan maaigras dat helaas zaterdag het veld wat sloom maakte, was nagenoeg verdwenen. Ideale omstandigheden waren er als het toefje op het toetje om het beeld van de meest ideale wedstrijd te vervolmaken.

De eerste minuten kon de verdediging van De Valken hard aan de bak. Maar Bram en Jordy zorgen er snel voor duidelijk te maken wie er heer en meester in de achterste linie is. Hier kreeg Zouaven al snel door dat scoren hier een lastige klus zou zijn. Het duurde een paar minuten voordat Valken B2 begon te draaien. En teon ging het plotseling heel snel. een paar goede combinaties, eredivisietechnieken om een man te passeren en de eerste goal was daar. Blijdschap,ontlading, felicitaties. Nog geen twee minuten later de tweede: een strafschop na een tackle binnen de 16. Matig protest. Bewijs van een wijs besluit.
Daarne ging het als de brandweer. En moeiteloos. Het team wist elkaar goed tevinden en gunde elkaar de bal. Ruststand 6 – 1.

Na de rust kwam het spel moeilijk op gang. Al was de eerste minuut hierop een uitzondering. Het eerste balcontact van Jesse was de intkkier die de stand op 7 -1 zette. En dat met maar 10 man. Frits was wederom even plakband aan het halen om met zijn schoenen door de tweede helft heen te komen. En Jaap zat zich op te vreten. De sterspeler met allures had veel moeite als bankzitter. Bij het staartsuk van de wedstrijd kon hij toch nog laten zien wat hij waard was omdat Pascalmet nekklachten liever niet verder speelde. Via een paar afstandschoten had Zouaven toch nog twee keer gescoord. Keepere Jeffrey speelde zijn derde wedstrijd dir weekeinde en kreeg wat concentratieproblemen. Een ongelukkkige actie waardoor het doel leeg achterbleef en een uittrap naar een tegenstander , waren de voorbeelden van het concentratieprobleem. Maar zoals Sharujen het na afloop weer tot de juiste proporties terug bracht met: “Als ik een fout maak zegt niemand daar wat van. En als een keeper dat doet , dan is het vaak een goal en heeft iedereen het erover”. Wijze woorden.Verstandig team. Ben benieuwd of ze de druk van het ongeslagen zijn volgende keer weer bkunnen weerstaan.??