Helden geven lesje effectiviteit in Andijk

Na het 1e verlies van dit seizoen was er vandaag kans voor de helden om zich te revancheren. Dit moest dan ten koste gaan van thuisploeg Andijk 6 alwaar we ons met het middaguur in tenue dienden te melden. Wederom een aantal afwezigen: Arthur, Ivo, Jan-Jaap en Pascal. Door de afwezigheid van Pascal nam Niels zijn plek in op de goal. Om toch voldoende mankracht mee te nemen, waren Jordy en Camillo wederom van de partij. Beiden kregen een stek op het middenveld in de basis. Dit ging ten koste van Freek, Rowan en Martin.

In de eerste helft gaat de strijd gelijk op. Andijk heeft een aantal prima kansen, maar onze doelman Niels moet de avond ervoor aan de Red Bull hebben gezeten. Hij was erg scherp; kopballetje van 5 meter afstand verwerkt ie met 1 hand nog corner, tot 3 maal toe een diepe steekbal waar ie eerder bij is dan de spitsen.

Aan de andere kant zijn er wat kleine kansjes voor Valken. Een voorzet van rechts van Jordy op Doelman. Deze kopt niet direct maar wil de bal via de borst klaarleggen. Helaas is de controle niet optimaal.

Dennis krijgt nog een kopkans na een voorzet van links. Hij kan echter niet de kracht vinden om de bal richting een hoek prikken.

Ook John krijgt nog een mooie kans, maar hij vergeet de bal mee te nemen na een combinatie met Erwin.

Dennis keert in het 2e bedrijf sowieso niet meer terug. Hij haakte al na een half uur af met zijn nek/schouderblessure van een aantal weken terug. Martin nam zijn plek in.
Meteen na de aftrap kiest Valken de aanval. Afvallende bal wordt door Martin vanaf de 16 met links genomen, bal gaat net over de kruising. Andijk is gewaarschuwd en blijft de aanval zoeken.

Terugverdedigend laten ze dan toch zo nu en dan een steekje vallen. De grootste fout die ze maken is dat ze achterin op 1 lijn blijven verdedigen. Hier kan Valken heel eenvoudig doorheen prikken. De 0-1 valt na 10 minuten. Martin wordt over rechts weggestuurd. De voorzet gaat in 1x richting 2e paal naar John. Vanaf 14 meter haalt die prima uit. John plukt de bal uit de lucht en in de korte hoek valt ie binnen.

Andijk stroopt de mouwen nog eens op, maar de bikkels van Valken gaan hierin mee. Doelman en Marcel staan bekend om hun slidings en ze schromen niet om deze ook vandaag te demonstreren. Frank mag na een glijpartij van 2 meter blijven staan. Marcel wordt na 3x voor 5 minuten aan de kant gestuurd. Dat komt hem overigens wel goed uit, want zijn tong hangt bijna op zijn voeten.

De thuisploeg komt niet veel verder dan wat afzwaaiers van veraf en zo nu en dan een corner. In gevaar komt Niels gelukkig niet.

Na terugkomst van Marcel wordt snel de 0-2 op het scorebord gezet. Wederom een aanval over rechts. Voorzet, scrimage voor de goal en de afvallende bal is voor Martin. Die prikt eenvoudig met een hard schot de bal in de korte hoek.

De 0-3 komt eveneens van topschutter Martin. Daar waar ie de afgelopen jaren veelvuldig op zijn eigen eiland bleef staan trekt ie nu vaker naar de spits. Doelman Dekker is de bliksemafleider en Martin staat dan vrij. Zo ook bij de laatste goal. Prima aanval over rechts via Freek en Rowan. Laatstgenoemde haalt de achterlijn, voorzet bij de 2e paal ter hoogte van de penaltystip en ook hier is het weer simpel binnenschieten.

Een mooie 0-3 overwinning staat na 90 minuten op het bord.

Volgende week spelen we ons laatste bekerduel. In deze mini-competitie krijgen we dan Zouaven 9 op bezoek. Als eerder vermeld, we hebben nog een theoretische kans om door te gaan in de beker – de kortste weg naar Europees voetbal. Het enige wat dan telt is een overwinning, pas dan mag je hopen dat MOC 3 Westfriezen weet te verslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken