Valken 2 na verlies toch positief!!

Michiel Beemster had de schone taak om de broodjes en melk te verzorgen en daardoor was hij ook vroeg aanwezig.
Heerlijke, nog warme, afgebakken broodjes en een paar schalen met beleg zodat je je eigen broodje kon vullen!!
Hij moest alleen nog even de warme broodjes open snijden…………………………de onhandigheid die hij ook wel eens op het veld laat zien was nu van toepassing op het snijden…………………..drie vingertopjes in de pleisters was het resultaat…………………….ppppppppppfffffffffffff moet de wedstrijd nog beginnen!!

Om 10:15 uur in de kantine blijft een crime voor sommige spelers, maar dit keer was Rick keurig op tijd en ging het om Geer en Goor, oftewel Jeen en David. De reden was duidelijk: verslapen!!

Onder het genot van een broodje, sapje en een gekookt eitje gingen we het toch nog over de wedstrijd hebben. Op het programma een bekerwedstrijd tegen VVS uit Spanbroek!
Met de wetenschap dat we deze ploeg al in de competitie hadden gehad en verloren met 7-2, waren we toch positief gestemd vanwege een prima tweede helft daar.
Net als het eerste elftal hadden ook wij te maken met vakantiegangers en wel Koos en Niels die beide genoten van een heerlijke vakantie/weekendje.
Onder het motto “de jeugd heeft de toekomst” was vandaag Kees Kok uit de A1 junioren bij ons aangeschoven en viel de laatste 35 minuten verdienstelijke in.

Niet alleen Kees Kok maakte zijn debuut, maar ook de scheids van vandaag, Piet Koster, zette de stap omhoog om een selectiepartijtje te gaan fluiten en deed dit overigens prima!!

Er ontstond een evenwichtige pot voetbal waarbij de kansjes over en weer gingen.
Toch was het VVS die de openingsgoal maakte en wij weer tegen een achterstand aan keken.
Vijf minuten later een aanval om van te smullen van onze zijde.
Paul liet een prachtige pass van zijn slof vertrekken en stuurde daarmee Rick de ruimte in, vervolgens trok Rick de bal terug op de inlopende Wessel die beheerst scoorde: 1-1
Een heel ander beeld dan de uitwedstrijd tegen dezelfde ploeg want Valken was eigenlijk voetballend wel iets beter dan VVS.
Rick kreeg vrij snel daarna een prachtige steekpass van Wessel en mocht alleen richting keeper gaan, maar faalde helaas in de afronding.
Op het moment dat iedereen vrede had met een 1-1 ruststand kwam er opeens een bevlieging van één van de VVS spelers om de bal gewoon snoeihard van een meter of 30 richting doel te rammen.
Iedereen zag het gebeuren: een pegel die zijn weerga niet kende verdween via de lat in het rechterkruis en zo gingen we toch nog met een 1-2 achterstand rusten.

De tweede helft leek wel een andere wedstrijd, Valken maakte zoveel persoonlijke fouten dat VVS in het zadel werd geholpen en dat ook met beide handen aangreep door nog vier keer simpel te scoren.
Na het eindsignaal waren de felicitaties voor VVS waarbij we hebben beloofd dat driemaal scheepsrecht is.

In de kleedkamer een bepaalde gelatenheid waarbij het positieve toch won van het negatieve omdat we gewoon beter voetbalde dan de weken hiervoor!
Aankomende zondag spelen we thuis tegen RKEDO uit de Goorn en ook zij staan, nat als wij, ergens onder aan de ranglijst dus beloofd een mooie pot te worden!

In het verslag van het eerste elftal las ik dat Kees de verloren trainingspartij van donderdag had gebruikt om het eerste elftal op scherp te zetten, dus zonder dat we het wisten hebben we toch nog voor een positieve impuls gezorgd op deze zondag!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken