Valken 3 pakt de volle buit uit bij Always Forward

Na een bekerweekend mocht Valken 3 eindelijk weer voor de competitie opdraven. Met de resultaten in de competitie mochten we tot nog toe zeer tevreden zijn.

De wedstrijd van zondag op het C-veld van Always Forward. Het veld was zo hard als beton, en het gras, als je het gras mag noemen, was zeer kort. En nee, het was niet het strakke, groene kunstgrasveld, want dat lag ernaast. Met een behoorlijk (te) harde bal werd het alleen maar lastiger. Maar ja, de tegenstander speelt op hetzelfde veld, met dezelfde bal dus moet het eigenlijk niet eens veel uitmaken. Toch zijn wij anders gewend want bij de Valken leggen de velden er over het algemeen veel beter bij.

Always Forward begon de wedstrijd wat beter als ons, het duurde even voordat wij onze draai wisten te vinden. We kwamen er met moeite uit, maar AF kon dit verschil niet uit drukken tot echte kansen. Halverwege 2e helft een corner van AF die we niet goed weg kregen wat leidde tot de 1-0. Hierna werden we wat sterker en kregen we enkele kansen. Een diepe bal van achteruit werd door de keeper, onder druk van Roy, verkeerd ingeschat en ging over hem heen. Een meegesprinte verdediger belette Roy ternauwernood van het maken van een doelpunt. Tien minuten voor het einde van de eerste helft was de 1-1 toch een feit. Een scherpe corner van Barry, werd door Michael Timmer van korte afstand hard over de keeper heen gekopt.

1-1 was voor ons een ruststand waarmee we wel tevreden mochten zijn, maar het lukte niet om deze stand vast te houden. Kort na het doelpunt van Michael kreeg een opgekomen middenvelder een kans om uit te halen van randje 16. Laag schot in de linkerhoek, doelpunt. 2-1 achter.

In de rust was iedereen het er mee eens dat er nog niks verloren was, en dat we er alles aan gingen doen om toch weer de 3 punten naar de Valken konden brengen. Met enkele wissels, en wisselingen in de opstelling werd begonnen aan de 2e helft.

De 2e helft begonnen we zeer goed. Er werd gestreden voor elke meter en konden we meer op de helft van AF spelen. Er werd druk gezet op de tegenstander en dat leidde bij hun tot paniek. Wat hun meer in de eerste helft deden, pakten wij op. Bij vlagen werd er aardig getikt en hadden we het spel redelijk onder controle. Voorstopper Ron schoof wat meer door en kreeg uiteindelijk de kans op de 2-2. Een goed schot verdween in de rechterhoek. Op dat moment waren we al erg blij, maar er zat nog meer in. Een overtreding in de 16 werd door de scheidsrechter op waarde geschat, en kregen we een penalty. Roy schoot de bal hard in de rechterhoek en de keeper was kansloos.

Dus toch weer 2-3 voor. Met nog een kwartier op de klok was het vooral een kwestie van concentratie behouden en in ieder geval de voorsprong vasthouden. Ron schoot nog een keer van grote afstand met zijn linkerbeen op de lat, en AF kwam aan onze kant nog een keer gevaarlijk voor het doel. Toch konden we de voorsprong weer met succes vasthouden. Iets wat een speler van AF helaas niet kon waarderen, waardoor Barry nog een harde elleboogstoot op z’n rug moest incasseren.

2-3 winst bij Always Forward. Onze 4e competitieoverwinning op rij, wat zorgt voor een gedeeld 2e plek in onze competitie. Er word lekker gevoetbald en ook de trainingen op vrijdag worden goed gevolgd. Dit hopen we vast te houden. Er word in ieder geval hard gewerkt en ook de sfeer is altijd goed!

Volgende week koploper West-Frisia 6 uit, een serieuze krachtmeting. Hopelijk kunnen we dan met in ieder geval 1 ‘Hemmer-helftje’ weer de winst vaststellen.

Valken 3 bedankt alle meegereisde supporters en zien u allen graag terug volgende week in Enkhuizen!