Veteranen soepel naar de winst tegen Zwaagdijk

De veteranen traden in een geïmproviseerde opstelling aan in de uitwedstrijd tegen Zwaagdijk. Diverse vaste krachten waren afwezig door blessures of andere goede redenen. Dank zij Peter Bakker, nog een Peter Bakker en Karim Verkuijl werd het team gecompleteerd en bovendien deed Rob Flipse voor het eerst mee.

De vraag of het veteranenteam door alle aanpassingen kwalitatief goed voor de dag kon komen werd snel beantwoord. Op soepele wijze kwam de machine op gang en met verzorgd voetbal zetten De Valken hun opponent onder druk. Dit leidde zo nu en dan tot goede kansen.

De Valken kwam op voorsprong via een actie van debutant Ron Flipse, die een goede voorzet van rechts afleverde, waar Zwaagdijk zich geen raad mee wist en via de verdedigers de bal in het doel belandde. Een heerlijk begin dus voor Rob Flipse.

Met deze minieme voorsprong werd het rust. Overigens had Zwaagdijk nog wel een goede mogelijkheid op de gelijkmaker laten liggen. Tijdens de thee werd benadrukt dat het in de tweede helft moest worden afgemaakt, nadat vorige week tegen Always Forward het spel na rust inzakte. Dat mocht nu niet gebeuren.

In het tweede bedrijf kwam De Valken nog wel een keer serieus in problemen, maar Theo Hofland en de sprintende Sander Groot wisten vlak voor de doellijn de bal nog weg te werken.

Daarna volgde de rustgevende tweede treffer. Ron Laan beproefde zijn geluk op een verre uittrap van Theo Hofland en de verdediger van Zwaagdijk ging onder druk in de fout, waarna Ron Laan de bal kon binnenschuiven.

Aanvoerder Piet vriend kwam daarna na een mooie een-twee met Ron Laan vrij voor de keeper, maar helaas ging zijn lage schot net naast.

Daarna volgde toch de 0-3, opnieuw van de voet van Ron Laan die een korte voorzet van Sjaak Laan met hoofd en voet onder controle bracht en de bal in de hoek legde.

Peter Bakker, in dit geval de oud-eerste-speler, mocht de 0-4 maken na een goede combinatie met Eddy Bakker, die energiek en sterk speelde en in dit geval de bal goed teruglegde.

Na afloop was iedereen tevreden. Het was gelukt in een gewijzigde formatie sterk en aanvallend te spelen en bovendien opereerde het elftal in prettige harmonie. Als er iets fout ging, werd hier niet te lang bij stilgestaan, maar werd vooral energie gestoken in de volgende aanval.Ook over gemiste kansen, en die waren er zeker, werd niet te lang getreurd.

Dank aan de invallers. Volgende week wacht Westfrisia als tegenstander en dan moet gestreden worden voor de volgende drie punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken