Spannend gelijkspel C junioren 3 in topduel tegen Always Forward

C junioren 3 moest halverwege de zaterdagmiddag aantreden op het kunstgrasveld van Always Forward. Het fraaie veld werd speciaal gereserveerd voor het duel om de koppositie in de derde klasse 8. Always Forward en De Valken hadden allebei 18 punten uit 6 duels, maar de Hoornse ploeg had een wat beter doelsaldo. Een topduel dus en dat verdient een verslag op de website.

De warming up van beide teams was al professioneel en op de gezichten was de spanning af te lezen. De Valken trok na het eerste fluitsignaal direct overtuigend ten aanval. Het C-team bestaat uit vooral aanvallend ingestelde spelers, maar daarin schuilt tegelijkertijd ook het gevaar. Bij omschakeling willen de aanvallers nog wel eens verdedigend een steekje laten vallen en dat legt een zware druk op de verdediging met Just Bakker, Daan van der Oord en Rick Boon.

In de eerste helft kwamen er goede kansen voor Nick Vriend en Niek Boon uit de vele aanvalsgolven die op de mat werden gelegd. Helaas kwam De Valken op achterstand. Bij een tegenaanval vlagde coach Sam Meissen alert, maar de jonge scheidsrechter had geen oog voor de grensrechter en liet het spel doorgaan. Always Forward rondde zonder aarzeling af. Dat was een enorme domper voor de C –junioren 3.

De Valken zette zich manmoedig over de teleurstelling heen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die zou nog voor rust volgen. Na een goede combinatie op de linkervleugel , volgde een gewiekste steekpass van Nick Vriend op de doorgelopen Ronald Laan die de bal keurig aannam en koelbloedig langs de keeper schoof. Verder werd er in de eerste helft heel goed overgespeeld, waarbij de bal steeds maar een of twee keer werd aangeraakt. Zo kon De Valken regelmatig de verdediging van Always Forward in de problemen brengen.

In de tweede helft werd het spel van De Valken minder goed, vooral in de eerste fase, maar de strijdlust was top. Het hele team vocht voor het beste resultaat, het liefste natuurlijk de overwinning. Helaas zat dat er uiteindelijk niet in. Always Forward werd door hun slimme spits nog een paar keer gevaarlijk,maar ook in de tweede helft waren de mooiste kansen voor De Valken. Van afstand konden Wouter Laan, Niek Boon en Nick Vriend de bal echter niet in het net krijgen.

Er gebeurde teveel om op te noemen. Always Forward schuwde geen middel om te overleven. Er waren schwalbes en duw- en trekpartijen. De scheidsrechter, jong maar vastberaden, had het er maar druk mee. En ook de coaches aan beide kanten beleefden een heftige middag, waarbij ze het hoofd prima koel hielden.

De mooiste kans kwam nog vlak voor tijd toen Nick Vriend ineens vrij voor de keeper stond, maar helaas lukte het niet de zo graag gewilde winnende treffer te maken. Het was voor Nick Vriend, die al vele doelpunten heeft gemaakt, jammer dat het deze keer niet lukte te scoren, maar toch had hij een geweldig aandeel in het gelijkspel door bij een vrije trap van Always Forward de bal op de doellijn weg te koppen. Daarmee voorkwam de spits een zekere treffer en dat is ook veel waard.

Heel veel ouders en verdere familie hadden de moeite genomen naar Hoorn te komen om de C-junioren 3 aan te moedigen. Ze beleefden een schitterende middag, want van het begin tot het eind was het superspannend met bij vlagen heel goed voetbal en steeds volop strijd. Dat smaakt naar meer.

Wie weet kan De Valken volgende week alsnog koploper worden, want Always Forward ontmoet opnieuw een tegenstander die bovenin staat, te weten KGB. De Valken speelt thuis tegen Asonia en maakt grote kans op de winst als onder leiding van coach Sam Meissen opnieuw zo sterk wordt gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken