Veteranen moeiteloos naar 5-1 winst tegen Westfrisia DP

De veteranen zetten moeiteloos Westfrisia DP aan de kant. Op het vertrouwde B-veld eindigde het eenzijdige duel in 5-1 winst voor De Valken. De score werd geopend door een eigen doelpunt van de boomlange centrale verdediger, die een voorzet van Marco Bakker niet goed verwerkte.

Het werd 2-0 door Eddy Bakker die op snelheid het strafschopgebied betrad en oog in oog met de keeper beheerst afrondde.

Op dat moment had De Valken al gewisseld. Bij de eerste de beste rush van Frits Greuter speelde de kwetsbare hamstring op. Te hopen valt dat Frits Greuter op het schaakbord betere openingen bedenkt… Hopelijk herstelt de blessure weer snel.

Vandaag ontbraken ook vaste kracht Piet Vriend en iets minder vaste kracht Sander Groot. Des te mooier is het dat Rob Flipse zich heeft aangediend. Hij vult de rechtsmidpositie heel goed in: weinig balverlies, goede voortzettingen in balbezit en tegen Westfrisia twee keer een prachtig schot uit de tweede lijn. Na twee duels mag Rob Flipse al tot een aanwinst worden betiteld.

Nog voor rust werd het 3-0. In een met z’n twee├źn opgezette aanval, schoof Sjaak Laan de bal naar Ron Laan, die iets naar buiten gedreven werd maar met precisie de bal laag diagonaal in het doel werkte.

Na rust volgde vreemd genoeg een tegentreffer van Westfrisia. De weliswaar hard maar niet gericht ingeschoten bal, verdween om onverklaarbare reden langs de duikende keeper Theo Hofland.

De rest van de wedstrijd stond in het teken van een reeks aanvallen van De Valken. Zowel over links als over rechts, en met een veelvuldig inschuivende Jan Koster, trokken de veteranen ten aanval. Dat resulteerde in een fraaie goal van Marco Bakker die een gekraakt schot met links, liet volgen door een onbedaarlijke streep met rechts die in kruising belandde.

Het slotakkoord was voor Ron Laan die op aangeven van Sjaak Laan wegdraaide van zijn tegenstander en met een prima schot de keeper verschalkte.

Het bleef bij vijf goals. Het hadden er meer kunnen zijn, als De Valken niet zo vaak werden teruggefloten voor buitenspel, al dan niet terecht, en als Eddy Bakker zijn gepingel wat effectiever had gemaakt door op tijd voor te geven. Al met al gewoon weer drie punten en De Valken-veteranen kruipen langzaam maar zeker omhoog naar de top 3.

Volgende week ontbreken er weer wat spelers, maar het moet lukken weer een gedegen elftal te vormen voor het vroegtijdige (9.45 uur) uitduel tegen Kwiek ’78.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken