Prijs schieten voor de veteranen in Kwadijk

De veteranen van De Valken hebben Kwadijk er flink van langs gegeven. De Valken won met maar liefst 11-0. Het is lang geleden dat de veteranen de dubbele cijfers haalden, maar in Kwadijk werd met discipline en scoringsdrift naar een hoge score toegewerkt.

Het was na de regenachtige dagen de vraag of het duel zou worden afgelast. Weliswaar heeft Kwadijk een matig veld, maar de grasmat was voldoende opgedroogd voor deze wedstrijd. In de eerste helft was Eddy Bakker de meest opvallende aanvaller. Hij scoorde maar liefst vier keer, waarbij de snelheid en beweeglijkheid van Eddy Bakker doorslaggevende pluspunten waren. De ruststand was 5-0, omdat ook Gerard Laan het net wist te vinden.

De veteranen hadden precies elf man. Door voortdurend opspelende blessures is de selectie iedere week flink uitgedund, zeker als daar de weekendjes weg en familieverplichtingen waar veteranenteams mee te maken hebben, bij worden opgeteld. Het elftal in Kwadijk bleef echter van begin tot eind goed op de been. Hopelijk lukt het volgende week tegen het redelijk hoog ingeschatte NVC met een “sterke bank” en een grensrechter voor de dag te komen.

In de tweede helft bleef De Valken gemotiveerd doorvoetballen. Vooral de elfde goal was een prachtig voorbeeld van wat de veteranen in hun mars hebben. Na een snelle aanval over vele schijven bereikte Gerard Laan de mee opgekomen Jan Koster de bal eenvoudig kon binnenschieten, terwijl op dat moment ook ander spelers in kansrijke positie klaarstonden. Kwadijk wist even niet waar ze het zoeken moesten. Het was voor Jan Koster zijn tweede goal, omdat een penalty wegens hands op de doellijn bij een actie van Sander Groot door de laatste man werd benut. Gerard Laan maakte ook nog zijn tweede doelpunt.

Verder lukte het spits Ron Laan een hattrick te maken in de tweede helft, waarmee hij sterk terugkwam na een mindere eerste helft. Vooral zijn doelpunt met links na een korte aanname op rand strafschopgebied was een aardige goal.

Aan de ene kant vroegen na afloop de veteranen zich af wat de zin is van duels met een zo groot krachtsverschil, aan de andere kant is het toch ook heerlijk om er eens op los te scoren. Het was alweer de zesde overwinning op rij voor het veteranenteam.

Volgende week wacht een nieuwe ervaring: spelen tegen een ploeg uit ’t Gooi, te weten NVC uit Naarden. Zal Jan des Bouvrie daar de lijnen vanuit het middenveld uitzetten? Volgende week zullen we het weten, als het weer geen spelbreker is.