Scheidsrechter speelt beslissende rol in nederlaag helden

Het eerste duel na de lange winter(welke winter?)-stop bracht de helden vooraan in Hoorn bij Always Forward. En wat schetst onze verbazing: bijna een complete selectie meldt zich. Slechts Doelman Dekker was afwezig wegens de kraker in Alkmaar. Dit betekende dat bijvoorbeeld Rens weer volledig hersteld ten tonele verscheen en zijn 1e volledige duel meemaakte. Ook onze nieuwe aanwinst was aanwezig: Jeroen Vriend is de opvolger van neef John die wegens aanhoudend blessureleed

In de 1e helft heeft de thuisploeg de wind mee. Het is dan ook niet verrassend dat zij het meeste in de aanval zijn. Enkele scrimages ten spijt, een goal maken lukt ze niet.

De beste kansen zijn er voor de helden. Niels krijgt na een prima voorzet van Freek de kans om de bal in het lege doel te plaatsen. Helaas schiet ie van 6 meter afstand over.

Rowan test de vuisten van de doelman, Freek test de lat en Martin schiet tegen de billen van de laatste man aan. En ja, zoals wel vaker dit seizoen, als we ze zelf niet maken valt iet toch aan de andere zijde. Tuur werkt de bal weg en zijn directe tegenstander is nu wat vrijstaand. Deze ontvangt niet veel later de bal en kan voorgeven. De spits staat tussen Dennis, Ivo en Marcel vrij en kan binnenkoppen.

Jammer dat dit net 2 minuten voor de rust gebeuren moet, maar vol goede moed gaan we in het 2e bedrijf er tegen aan.

Valken komt met de wind in de rug beter in het spel in de 2e helft. Met een aantal verse krachten (Marco, Erwin, Jeroen en Rens) speelt Valken prima. Enkele kansjes worden gecreƫerd en de 1-1 valt dan ook niet geheel onterecht. Dennis ontfutseld de rechtsback de bal. Voorzet gaat aan Niels voorbij maar Rowan krijgt uiteindelijk de bal voor zijn voeten en tikt simpel binnen.

De leidsman merkt dat Forward het nu moeilijk gaat krijgen en begint zich opeens anders te gedragen. In de 1e helft – serieus waar – slechts 1 (terechte) overtreding in het voordeel van de thuisploeg. Verder hoefde hij niet te fluiten. Nu maakt Valken zomaar overtreding op overtreding en is er van beslissingen in ons voordeel (Dennis trap op de kuit -> commentaar en 5 minuten, kopbal Marco tegenfluiten) geen sprake. Het wordt nog bonter als de rechtsvoor de bal met zijn bovenarm in het strafschopgebied van ons meeneemt. De bal gaat richting grond en raakt dan Ivo’s arm. De ontzetting is groot als de scheidsrechter hier een penalty in ziet.

Deze wordt simpel binnengeschoten en Valken lijkt even de draad kwijt. Ivo besluit zelf maar langs de kant te gaan zitten.

Twee minuten voor tijd maakt Forward aan alle illusies een einde. De rechtsbuiten krijgt de bal in de diepte mee. De wind en verdediging zorgen ervoor dat ie ietwat uitwijkt maar toch volgt er een schuiver die in de korte hoek tussen paal en Pascal belandt.

Laatste mogelijkheid voor Valken is voor Rowan die na een 1-2 net naast schiet. Direct hierna maakt de leidsman aan het winderige duel een einde. En zo blijven de Horinezen ongeslagen, al had een gelijkspel ook best tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Volgende week komt Pietertje op bezoek, dan moet er weer eens gewonnen worden!