De Bal

De Bal
bron: KNVB Veldvoetbal
Aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal (2012)

Materiaal
a. De regel kent geen enkel voorschrift over de kleur van de bal. Ook niet dat de bal egaal van kleur moet zijn. Tegen meervoudig gekleurde ballen kan geen bezwaar worden gemaakt.

b. De scheidsrechter moet zich voor het begin van de wedstrijd ervan overtuigen dat de ballen waarmee zal worden gespeeld, voldoen aan de voorschriften.

2. Onbruikbare bal
a. Is de bal onbruikbaar en is er geen bruikbare aanwezig, dan moet de scheidsrechter een wachttijd in acht nemen, die niet langer mag zijn dan 30 minuten. Slaagt de ontvangende club er niet in voor een andere bal te zorgen, dan wordt de wedstrijd definitief gestaakt.
De ontvangende club draagt de verantwoordelijkheid voor de aanwezigheid van een reservebal.

b. Loopt de bal leeg of gaat hij stuk tijdens de uitvoering van een spelhervatting, dan moet de spelhervatting worden overgenomen.
Indien het leeglopen of de beschadiging een gevolg is van een aanraking met doelpaal, doellat of hoekvlaggenstok, dan wordt de spelhervatting niet overgenomen als de bal in het speelveld blijft. In dat geval moet de scheidsrechter het spel hervatten door het laten vallen van de bal (scheidsrechtersbal). Dat moet gebeuren op de plaats waar de bal was, toen de scheidsrechter constateerde dat de bal stuk was (tenzij in het doelgebied etc.). Indien het leeglopen of de beschadiging een gevolg is van een aanraking met doelpaal, doellat of hoekvlaggenstok en de bal belandt buiten het speelveld, dan wordt het spel hervat zoals het hervat zou moeten worden indien de bal niet kapot was gegaan (bv. aftrap na geldig doelpunt, hoekschop, doelschop, inworp) .

3. Eigendom bal
De bal blijft eigendom van de club of bond die als ontvangende partij moet worden beschouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Copyright © 2024 De Valken