Veteranen kunnen hegemonie De Rijp niet aantasten

De veteranen wilden tegen De Rijp laten zien dat er met De Valken nog terdege rekening moet worden gehouden. Helaas bleef het bij goede bedoelingen. De Rijp won het duel met 4-0 en liet daarmee zien terecht onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen.

Bij De Valken konden Jan en Sjaak Koster, Sander Groot en Marco Bakker niet meedoen en dat betekende een verschraling van het elftal. Gelukkig kom Peter Bakker zijn broer vervangen, waardoor De Valken toch een behoorlijk team aan de aftrap had. Dat zou ook blijken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Joris Groot, die wordt bedankt voor zijn bereidheid dit duel te fluiten en dat heel goed deed.

In de eerste helft was sprake van een gelijkopgaande strijd. Sterker nog, De Valken had in het duel een licht overwicht. Het spel werd goed verdeeld en er werd met overtuiging vooruit gespeeld. Er kwamen goede schietkansen voor Gerard Laan uit voort en Sjaak Laan kopte een prachtige diagonale voorzet van achteruit van Wilfried Laan hard tegen de kruising. Wilfried Laan zou nog meer van deze prachtige ballen lanceren van achteruit. Voorzetten vanaf de aanvalsflanken bleven echter uit.

Tegenover de pech bij de afronding van de thuisclub, was De Rijp zeer effectief. Bij een fraai afstandschot met buitenkantrechts viel de bal met hulp van de lat achter doelman Theo Hofland, die overigens gedurende het duel enkele prima reddingen verrichtte. Ook werd een te zachte terugkopbal van Gerard Laan dodelijk afgestraft door de attente spits van De Rijp.

Zo deed De Valken zichzelf in de eerste helft te kort. Na de rust viel helaas het spel van de onttroonde kampioen helaas ver terug. Het middenveld was niet langer de baas en De Rijp is uitgekookt genoeg om toe te slaan. Vlak nadat Sjaak Laan een opgelegde kans had op de aansluitingstreffer maar de bal van zijn voet liet springen, maakte De Rijp de 3-0. Sjaak Laan had daarna nog twee keer een kans op een tegentreffer, maar het mocht op het zonovergoten B-veld niet lukken. Met een vierde goal onderstreepte De Rijp zijn hegemonie in de 1e klasse D 35+.

Helaas scoorde De Valken helemaal niet en dat is al jarenlang niet gebeurd. Als er niet gescoord wordt is vaak een verdediger de beste man van het veld. Die titel komt aanvoerder Piet Vriend deze week zeker toe met zijn tomeloze inzet, vakkundige defensieve ingrepen en slim gekozen rushes naar voren.

De Rijp is een wat jongere ploeg met voormalig eerste-eftalspelers en er schijnt door dit team zelfs wekelijks getraind te worden. Dat is toch een pluspunt. De Valken moet erkennen dat deze nieuwkomer in de 1e klasse D 35+ de beste ploeg is.

De Valken-veteranen zullen moeten strijden voor de tweede plaats en daarmee laten zien nog wel het beste te zijn ten opzichte van alle tegenstanders van vorig seizoen. Dat zal nog geen koud kunstje zijn. Volgende week wacht VVS ’46 in Spanbroek. De Valken heeft daar nog wat recht te zetten, omdat nederlaag in de openingswedstrijd tegen deze tegenstander De Valken direct een domper bezorgde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken