Helden stellen talrijk opgekomen publiek zwaar teleur

(subtitel: Redekers redden puntje)

De vele toeschouwers verwachtten gisteren waarschijnlijk dat er aan de negatieve reeks een einde zou komen.
Alle ingrediënten waren immers aanwezig: mooi weer, sinds tijden weer het vertrouwde C-stadion en de heenwedstrijd tegen en in Andijk 0-4 gewonnen.
De afwezigenlijst was echter weer lang: Dennis, Doelman, Rens, Arthur en Marco. Gelukkig was de Simon Poulsen van Valken 5 bereidt om zijn kunsten weer eens bij ons te demonsteren. Michel: wederom bedankt!
Gelukkig toch nog 2 wissels, da’s maar goed ook. Michel kan een uur spelen en Jeroen valt na een half uur uit met een Jos Peerdemannetje.

In de eerste helft gaat de strijd gelijk op. Andijk iets meer balbezit, uitbraken van Valken zijn er talrijk. De keeper wordt echter niet genoeg op de proef gesteld. Schoten vanaf 10 meter gaan naast of zijn te slap, en de verdedigers zijn sneller dan de aanvallers van Valken.

Andijk komt tien minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Een mooie goal, dat moet gezegd. Voorzet vanaf links, spits komt inlopen, en schiet met een volley de bal tegendraads in. Pascal is kansloos.

Helaas lukt het Valken niet om voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Alle zeilen moeten zelfs bijgezet (lees halve knock-out uitdelen) om de malaise niet groter te maken. Met pijn en moeite wordt de rust met 0-1 behaald.

Na rust is het allemaal niet veel beter. Andijk komt er keer op keer gevaarlijk uit. Valken krijgt – na een vrije trap van Nick op Jan Jaap – slechts 1 goede kans. Jan Jaap strandt op de attente keeper.

Jan Jaap heeft het niet veel later dan toch op zijn heupen en de goede voorzet is een feit. De bal belandt precies op het hoofd van Nico. ‘de knik’ doet ook zijn intrede bij de helden.

De 1-1 is een feit, maar Valken blijft slecht spel op de mat brengen. Ondanks verwoede pogingen om de tegenstander uit het spel te brengen (shirtje trekken door Marcel, de tanden erin door – eh bij – Rowan) overdondert Andijk de helden. ’t Is simpelweg wachten op de 1-2. Pascal redt ons echter een aantal malen prima en de routiniers achterin staan vaak in ondertal goed te verdedigen.

5 minuten voor tijd lijkt dat dan ook te gaan gebeuren. Vrije trap vanaf rechts, afvallende bal valt voor de mid-mid. Pascal kan nog redden, rebound is voor rechtsvoor. Simpele intikker. Echter, protesten en inval-vlagger Capujohn zorgen ervoor dat de goal wordt afgekeurd.

Geheel tegen de verhouding in kan Valken dan nog de winst stelen. Wederom een goede – lage – voorzet van Jan Jaap. Nico laat bij eerste paal lopen, Martin staat vogelvrij en kan simpel binnentikken. Echter, de bal doet al de hele middag niet wat hij wil en dus belandt deze aan de verkeerde kant van de paal. Direct daarna wordt er afgeloten.

Zo eindigt het duel op 1-1 en mag duidelijk zijn dat het lek nog lang niet boven is. Volgende week het uitduel bij Vada!