Veteranen verliezen opnieuw van VVS ’46

De veteranen hebben de uitwedstrijd tegen VVS ’46 verloren en daarmee dit seizoen geen enkel punt gescoord tegen de Spanbroekers. Het 1-0 verlies wil niet zeggen dat De Valken de mindere ploeg was. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar VVS had het voordeel van de openingsgoal. Daardoor kon VVS daarna afwachten en in de counter nieuwe kansen creĆ«ren. Die kansen kwamen er ook maar doelman Theo Hofland stak in een goede vorm en voorkwam dat VVS de score kon uitbouwen.

Eigenlijk had De Valken op voorsprong moeten komen. Gerard Laan zette met een lange bal Eddy Bakker vrij voor de keeper, maar helaas faalde hij in de afronding van deze droomkans. Het zou achteraf een dure misser blijken.

In de eerste helft kwamen er nog mogelijkheden om de achterstand weg te werken, maar er was geen geluk bij Schoten van afstand of de beslissende voorzet richting vrijstaande mensen in het strafschopgebied ontbrak.

Jammer genoeg viel Gerard Laan geblesseerd uit. Daarmee boette het elftal van de veteranen aan kwaliteit in. Hoe dan ook ontbraken Sjaak Koster, Sander Groot en Frank Hand en daarmee raakte het elftal uit balans. Het kostte steeds veel kracht om te schakelen bij balverlies en ook was het moeilijk van achteruit de voorhoede te bereiken. Inzet was er wel volop en, hoewel de uitslag natuurlijk zuur is, was het sportief gezien wel een lekkere wedstrijd om te spelen, mede dankzij de prima scheidsrechter.

De blessure van Gerard Laan is tekenend voor De Valken dit seizoen. Vorig seizoen kwamen de veteranen toch fitter voor de dag dan dit seizoen, dus dat wordt met het oog op de toekomst wel een aandachtspunt. De verliespartijen van dit seizoen worden tot dusverre manmoedig geincasseerd, maar het is wel de bedoeling om weer een winnend elftal te worden. Al was het maar omdat het voor de verslaggever dan wat leuker wordt.

In de tweede helft was er nog een redelijk gevaarlijke kopbal van Ron Laan en wederom Schoten uit de tweede lijn van Jan Koster en Marco Bakker, maar het geluk ontbrak daarbij ook een beetje. Het lukt De Valken de laatste tijd onvoldoende om met de aanvallen gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Volgende week mag dat tegen De Zouaven opnieuw geprobeerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken