Valken 2 onderuit tegen 14 man!!!

Uiteraard zal ik (wederom)het nodige commentaar krijgen vanwege de koptekst en wat ik hieronder nog kwijt wil over de man in het zwart!!
Maar wanneer ik niets over deze man schrijf staat er simpelweg dat we tegen de onderste ploeg 3-2 verloren hebben en dat mag dan wel een feit zijn, maar dat RKEDO daar de man in het zwart dankbaar voor mag zijn is ook een feit.
Een veel gebruikte uitdrukking wanneer men vond dat de scheidsrechter partijdig was is “we speelden tegen 12 man”.
In ons geval was de man in het zwart hun 12e, 13e en 14e man tegelijk!!!

Maar eerst de start van de dag want natuurlijk was het de nacht van het jaarlijkse uurtje “verschuiven” en ik was toch wel bang dat daar enige spelers moeite mee zouden hebben en dus te laat zouden komen.
En daar zat ik nu net helemaal fout en tot mijn verbazing waren alle negen spelers keurig op tijd!
Negen spelers denkt u??
Inderdaad negen spelers want we zaten dit weekend met een aantal afzeggingen en blessures die we eigenlijk niet meer aan konden!
Maar met een scherpe blik zag ik zaterdag dat Valken 5 bij dezelfde club (RKEDO) moest spelen en ook nog om 10 uur dus misschien wilde er wel een paar oversteken van veld en bij ons aanschuiven?
Dat lukte en door een positieve reactie van Mark Ruiter, Michel Haring, Joost de Koning en Maarten van Ophem konden we toch met een gerust hart starten!

Vanwege de afzegging van de bondscheidsrechter werden we opgezadeld met een eigen clubscheids en daar is op zich niets mis mee als je de job maar goed aankan!
En daar wrikte de schoen een beetje want al snel werd duidelijk dat hij ten eerste geen adem had om op zijn fluit te blazen (een zielig en langzaam flutsignaal elke keer weer!!) en ten tweede floot hij constant op appèl van de tegenstander wat uiteraard voor de nodige frustratie zorgde!
Een veel beter Valken creëerde, zoals elke week, weer genoeg kansen om afstand te nemen, maar helaas stond het vizier niet op scherp.
Tot er voor mijn neus een overtreding werd begaan en wij een vrije trap mochten nemen. Bij het nemen stond er een speler van RKEDO op 5 a 6 meter en prompt gaat de bal via zijn arm keihard de andere kant op en daar werd de 1-0 uit gescoord. De scheids was doof voor elk commentaar en wees naar de middenstip.
Daarna ontaarde de wedstrijd in één grote “one men show” met de man in het zwart in de hoofdrol.
Met de 1-0 gingen we rusten, maar eigenlijk konden we deze pot nooit meer winnen.
Vanaf de rust gingen we meer risico nemen en Jos schoof vaker door naar het middenveld en de kansen bleven komen, maar uit één van de tegenaanvallen scoorde RKEDO de 2-0, maar onze grens vlagde voor vermeend buitenspel.
De scheids ging naar hem toe, maar alleen om uit te leggen dat het GEEN buitenspel was!!
Uit één van onze vele kansen werd dan toch de 2-1 door Niels.F gemaakt en waren we er van overtuigd dat er meer in zat met nog 10 min op de klok.
Helaas voor ons maakte zij het eerste terechte doelpunt van de dag en was ons verzet gebroken 3-1.
Maar de scheid toverde nog een mooie truc uit zijn doos en “gaf” ons uit het niets een penalty cadeau.
Jeen nam hem en dat is een “zekerheidje” en dus 3-2.
Met de gedachte dat we nog zeker 4 a 5 minuten blessuretijd hadden vanwege het tijdrekken wat RKEDO had gedaan pakte Jeen de bal en rende terug naar de middenstip.
Daar aangekomen vond de heer in het zwart wel welletjes en blubberde voor het laatst op zijn waterfluit.

Natuurlijk moeten we altijd maar blij zijn dat er mensen zijn die willen fluiten, maar als je je bedenkt hoeveel moeite ik heb gedaan om aan genoeg mensen te komen om toch een lekkere pot te kunnen voetbal is het op zijn minst “frustrerend” dat je zo’n man (jongen) treft die er helemaal niets van kan.

Uiteraard kijk ik alweer uit naar de prachtige reacties en meningen van de stuurlui die er niet bij waren, maar het wel beter weten…………………………………

Verliezen kan gebeuren en als de tegenstander dan ook nog beter is is het prima te accepteren, maar op deze wijze het onderspit delven is…………….

Volgende week thuis een leuke pot tegen de nummer twee HSV Sport 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken