Veteranen stranden tegen De Rijp in het bekertoernooi

De veteranen hebben in de derde ronde van de beker het onderspit moeten delven tegen De Rijp. In de competitie wordt De Rijp al de onbedreigde kampioen en leden de veteranen van De Valken een dubbele nederlaag. Dit bekerduel was een prachtige kans om een keer terug te slaan. Met die instelling stonden de veteranen aan de aftrap bij het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Lex Vroling.

De linies stonden goed en met gedegen opgebouwd spel wisten de veteranen via de vrije mensen aan de zijkanten De Rijp onder druk te zetten. Dat leidde echter tot niet meer dan enkele speldenprikken. Het was jammer dat De Rijp een fout achterin direct afstrafte met een geplaatste kopbal, waardoor De Rijp tegen de verhouding in op een voorsprong kwam. De score werd zelfs nog naar 0-2 getild nadat balverlies op het middenveld razendsnel werd uitgecounterd.

De Valken bleef niet bij de pakken neerzitten. Er kwamen kansen. Nog in de eerste helft wist Marco Bakker de bal bij Eddy Bakker te krijgen, die het oog had op de vrij staande Frank Hand die met een knap laag schot vanaf rand zestienmetergebied voor de aansluitingstreffer zorgde.

In de tweede helft hielden de veteranen de druk op De Rijp. Het viel op dat de tegenstander nauwelijks in zijn spel kwam en dat was vooral de verdienste van De Valken. Aanvallend was het bij De Valken wel wat opportunistisch. Waar doorgaans de doelpunten worden gemaakt na ver doorgevoerde combinaties, werd deze keer het geluk beproefd met veelal diagonale hoge ballen. De meeste voorzetten kwamen van de voet van de broers Gerard en Wilfried Laan. Helaas vielen de ballen net niet gelukkig in het doelgebied. Het meeste gevaar kwam nog van een strak schot van Jan Koster, dat door de doelman van De Rijp prima werd verwerkt.

Bij De Valken stond Theo Hofland heel goed te keepen. Weliswaar had De Valken een overwicht, maar af en toe werd ook De Rijp gevaarlijk. Gaandeweg de wedstrijd nam de publieke belangstelling toe en de toeschouwers werden op hun wenken bediend doordat de scheidsrechter de bal op de stip legde na hands te hebben geconstateerd. De penalty werd spectaculair door Jan Koster in de rechterkruising geknald. Zo waren beide ploegen weer in evenwicht en ontwikkelde wedstrijd zich tot een bekerkraker.

Jammer genoeg werd een tweede handsbal over het hoofd gezien, want dan had De Valken de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Nu liep het anders af. De Rijp bereikte nog een keer de zeer balvaardige spits die vanuit een moeilijke hoek een schitterend doelpunt maakte: 2-3. Het lukte De Valken niet daar nog iets tegenover te zetten. Gerard Laan had nog een kopkans, maar hij sprong onvoldoende hoog op. Daarna was het over.

Het bekertoernooi is ten einde. Na afloop overheerste de tevredenheid over het vertoonde spel en de getoonde veerkracht. Het zou mooi zijn als dat zondag tegen De Blokkers kan worden doorgezet, want ook dat is een sterk team, zelfs de enige tegenstander die De Rijp dit seizoen een nederlaag toebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken