Helden vreten het Grass(h)op in 6-punten duel!

Zomeravond voetbal tegen het einde van het seizoen. Wie heeft daar zin in…… Nou, waarom ook niet. Lekker weer, strak gemaaid veldje en…… de waslijst aan blessures.

Voor het inhaalduel gisteravond tegen Grasshoppers konden we niet beschikken over Rens, Dennis, Ivo, Doelman, Jeroen, Marcel en Erwin. Gelukkig waren de invallers Sven, Rick, Edwin en onze vaste invaller Jordy er om te helpen. Ook diende we zelf het geheel in goede banen te leiden. Niels nam deze taak op zich.

Zo konden we met 2 wissels beginnen aan dit 6-punten duel. Grasshoppers stond op 17, wij op 16. Bij winst konden we zomaar van stek 10 stijgen naar 7. Bij verlies blijven we waarschijnlijk onderin hangen dit seizoen.

De Liverpool-mannen hebben er alles aangedaan om zich optimaal op dit duel voor te bereiden. Zo was doelman Pascal opeens te bewonderen in een schitterend keeperstenue waar Reyna wekelijks in acteert. Pascal mag dan ook tegenwoordig aan worden gesproken als Pepe Redeker.

De aanvoerdersband van de ‘The Reds’ ging om de arm van Nico. Door deze band lijkt ie zowaar wat rustiger te worden….

Pepe Redeker

De wil was er en na 5 minuten lag de eerste er al in. Rick zet de aanval op over rechts, achterlijn, terugleggen en Martin maakt zowaar sinds de winterstop zijn 1e.
Niet veel later haalt Rick na een mooie pass van Edwin zelf de trekker over, 2-0.

Het gaat snel want de 3-0 is na 15 minuten een feit. Een voorzet van Jaap, gaat voorbij de 1e paal, bij de 2e paal kan Nick prima inkoppen.
En we gaan nog even door, de 4-0 komt van de voeten van Rowan.

Rust? Nee hoor, Nick mag zijn 2e maken en brengt de stand op 5-0. Vlak voor rust maakt Martin ook zijn 2e, simpele intikker na afgeslagen schot van Nick.

Na rust koelt het zonder zonnetje snel af. De helden zijn echter niet van plan om het duel als een nachtkaars uit te laten gaan.

7-0 na tien minuten, opnieuw Martin na een voorzet van Edwin.
8-0 komt na een prima individuele actie van Rowan.

Martin scoort zijn 4e van de avond en brengt de stand op 9-0. Het breedleggen is van Nick die eigenlijk geen kant op kan met 2 verdedigers een een keeper rondom zich. Martin staat vrij, hoeft alleen maar om te draaien en de 9-0 is een feit.
Hiermee brengt hij zijn totaal op 16 dit seizoen. Nog 2 te gaan en dan evenaart hij zijn topscore uit het seizoen 2000-2001, 12 jaar terug!

Pepe Redeker helpt de tegenstander dan nog aan de eretreffer. Een simpele terugspeelbal van Sven pakt ie met de handen op, en dat mag niet. Vrije trap in 2en wordt gewoon hard voorlangs gegeven. Jaap’s dijbeen toucheert de leren knikker en zo belandt ie in 2en in de goal.

Niet veel later stelt Valken al weer orde op zaken. Ditmaal is het Rowan die goed doorgaat vanaf het middenveld en simpel binnenschiet, 10-0

Nu is het sein daar voor Dennis Dup om ook op zoek te gaan naar zijn goal. Een viertal malen steekt ie de as van het veld over, komt ook eenmaal oog in oog met de doelman, maar zijn goal is hem nog niet gegund.

Vlak voor tijd helpt de prima fluitende leidsman Niels de Hoppers. Hij ziet in een sliding van Marco een overtreding binnen de 16 en dat betekend een pingel. Laatste man achter de bal, oog in oog met Pascal. Toch onder de indruk van het nieuwe Liverpool tenue wordt niet echt overtuigend ingeschoten. De redding van Pascal is echter ook prima (met 1 vuist tikt ie de bal weg).
Een 2e goal is de mannen niet gegund.

Het slotakkoord is voor Edwin. Na wederom een vloeiende combinatie, ditmaal met Rick, komt ie vrij voor de keeper. De schuiver is prima en het wordt 11-1.

Een prima wedstrijd van de helden, en met nog 4 duels te gaan (Zouaven en MOC thuis, DWB en KGB uit) moeten we toch op de middenmoot-stek kunnnen blijven staan waar we nu staan. (we stijgen van 10 naar 7!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken