DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstrijdsecretariaat: Simone Hand, 06-15211021 (zat.) en Frank Hand, 06-53890680 (zon.)

Veteranen met 1-0 ten onder tegen De Blokkers

De veteranen zijn tegen De Blokkers helaas alweer tegen nederlaag opgelopen. De kampioen van het vorige seizoen presteert dit seizoen zeer wisselvallig en is in de middenmoot beland. Bij vlagen is het elftal nog wel goed op dreef, maar vaak is het niveau middelmatig. Steeds vaker valt in de nabeschouwing van de duels in de kleedkamer de naam Ben Vroling. Inderdaad was de slimme rechtsbuiten vorig jaar nog goed voor vele goals en assists. Dit jaar is het scorend vermogen van de veteranen veel minder goed.

Ook tegen De Blokkers werden in de beginfase goede kansen gemist. Op een inzet van Sjaak Laan volgde een prima redding van de uitstekende Blokkers-doelman en even later nam Rob Flipse te veel tijd om af te ronden, waardoor het doelpunt uitbleef. Onnodig kwam De Valken daarna op achterstand. Een hoekschop ging er met een schampkopbal in omdat niet daadkrachtig werd ingegrepen bij de eerste paal.

De Blokkers is overigens geen kinderachtige tegenstander en zelfs het enige elftal dat De Rijp een nederlaag toebracht. Het was De Valken dat zichzelf met gemopper uit de wedstrijd speelde. Kennelijk kunnen bepaalde spelers maar moeilijk verkroppen dat de overwinningen niet meer aan elkaar geregen worden. In plaats van verbale aanvallen op alles en iedereen, zou het beter zijn als ook deze spelers zich op het voetbal richten en lol in het spel uitstralen. Waar De Valken aanvankelijk het middenveld in handen had, werd het gaandeweg door afnemende concentratie slordiger.

Na rust zorgde kwam er wel meer gevaar vanaf de vleugels, maar het lukte maar niet om de achterlijn te halen en de bal doelrijp voor de goal te brengen. Pech was er bij goede acties van Sjaak Laan en Eddy Bakker. Nog meer pech was er bij een perfecte vrije trap van Gerard Laan, de bal moest na te vroeg inlopen opnieuw worden genomen en toen lukte het niet meer. Zo bleef de verdiende gelijkmaker uit.

De frustratie sloeg toe, waarbij zowel De Blokkers als De Valken nu en dan over de schreef gingen. Scheidsrechter Sjaak Groot had het er druk mee, maar hij vond het na een gemene tackle op het middenveld wel genoeg geweest. De vaste leidsman floot vroegtijdig af en voor die beslissing was alom begrip. Bij een volgende thuiswedstrijd zullen de veteranen zich beter moeten gedragen, niet alleen om de scheidsrechter te vriend te houden, maar ook om de aanwezige echtgenotes en kinderen tot hun trouwe supporters te mogen blijven rekenen in thuisduels. Langs de lijn zit men niet te wachten op scheldpartijen en onsportief spel.

Het is nog te vroeg om de balans op te maken, maar een of twee versterkingen met jonge voetballers met een goede staat van dienst zouden de veteranen een goede impuls geven. Het is dan wel zo dat Ben Vroling wordt gemist, maar de verjonging is ook een aandachtspunt. Veel tegenstanders hebben zich wel versterkt met jonge, fitte veteranen en dat is zeker ook een verklaring voor de terugval.

Volgende week krijgen de veteranen de kans om tegen Always Forward te laten zien dat er nog met succes, maar bovenal met plezier gevoetbald kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-12-2023
Ochtend
Isabel/Usama Almohammed
Middag
Jelle Bleeker/Tim Weeverink

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Sem Bleeker, 28-11 (19 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (59 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (13 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (26 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (29 jaar)
Giel Besseling, 02-12 (23 jaar)
Haan, 02-12 (57 jaar)
Tom Laan, 02-12 (20 jaar)
Myrthe Raven, 02-12 (15 jaar)
Ron Laan, 03-12 (57 jaar)
Lara van Vliet, 03-12 (14 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com