Helden hoeven zich niet te schamen na nederlaag tegen Zouaven

Na de megascore van afgelopen donderdag drie dagen later opnieuw een thuiswedstrijd. Op bezoek de buren uit de Streek, Zouaven 10. Een stel jonge gasten die in de heenwedstrijd met geluk een 2-2 gelijkspel wisten te behalen. Valken was toen – vooral in de eerste helft – veel beter, maar vergat de score uit te breiden.
Met die wetenschap en het vertrouwen van de eerdere grote overwinning zag een ieder het positief in. En de waslijst dan? Ja, die is er nog steeds, zoals het hele seizoen al. Vandaag geen Dennis (2x), Doelman, Jeroen en Marco. Rowan had weer een nieuw talent uit zijn kweekvijver gevist. Vandaag mocht Jeroen Bruin zijn heldendebuut maken.

Jeroen begon als rechtsbuiten met Ivo achter hem. Achterin een fantasieformatie met vrnl: Jaap, Marcel / Arthur en Nico. Rowan en Rens stonden naast Ivo op het middenveld en voorin dienden Niels en Jeroen Martin in staat stellen om zijn record te behalen.

Al snel blijkt dat Zouaven fitter is als het 1e duel. Valken past zich echter aan aan het niveau, en dat is positief! Pascal staat weer prima te keepen en heeft enkele reflexen waar je u tegen zegt.

Het beste van Valken vandaag was echter dat er bijna niet de lange bal werd gespeeld. Van achteruit werd continu getracht opbouwend te spelen. En via de zijkant wordt Jeroen en later Ivo vaak gevonden. Jeroen komt een paar maal prima zijn tegenstander voorbij, resultaat heeft het helaas nog niet.

Via het midden komen Freek en Rowan ook zo nu en dan prima door. Freek komt dan ook in scoringspositie, de keeper redt prima.

Als later Ivo op zijn plek komt te spelen is de beste kansen voor Valken na een half uur spel. Ivo haalt de achterlijn, Martin staat alweer op zijn plek en schiet in. De bal is echter niet goed genoeg de hoek ingeschoten, en de keeper redt.

Zouaven zou gewaarschuwd moeten zijn, maar opnieuw trappen ze er in. Vlak voor rust hetzelfde recept. Ivo is opnieuw de linskback te snel af, Martin staat weer in de spits. Bal richting 2e paal en met links schiet ie de bal tegendraads in de verre hoek, de keeper kansloos latend. Nummer 17, 1 te gaan.

Na rust krijgt Valken opnieuw kansen, nu wordt ook de linkerkant meermaals bespeeld. En opnieuw krijgt Freek een open kans, net naast geschoven. Rowan, Nick, helaas, hij gaat er nog niet in.

En je zal het zien, dan valt ie aan de andere kant wel. Sterker nog, tot 2 maal toe. En zo staan we na een kwartier ‘zomaar’ met 1-2 achter.

Dat we op 2-2 komen is wel verdiend, maar hij had nooit mogen vallen. De voorzet – hoe kan het ook anders – is opnieuw van Ivo die zijn directe tegenstander voorbij loopt en de achterlijn haalt. De laatste man maait over de bal heen, de voorstopper – verrast ? – overkomt hetzelfde. En Martin staat opnieuw op de juiste plek. Uithalen in de lange hoek. Het is zover, de evenaring van zijn record van 12 jaar geleden. Nog eentje te gaan….

2-2 en Valken gelooft er in. Met nog een kwartier te spelen weer een aanval van Valken. De bal bereikt de spitsen echter niet en de counter van Zouaven is vlijmscherp. De 2-3 is een feit.
Niet veel later een corner voor Zouaven, Pascal redt prima maar de rebound wordt feilloos ingeschoten.

Met deze score wordt de wedstrijd beëindigd, al krijgt Erwin nog een prima kans (net naast) en Niels een dot: voorzet van Ivo, bal op 1 meter van de doellijn, net opstuitend en dus overgeschoten.

Een prima wedstrijd van de helden, de tegenstander beschikte simpelweg over meer conditie. Op karakter hebben we veel kansen gecreeërd, maar helaas wilde de bal er maar 2x in. Volgende week het laatste thuisduel, 13:00 spelen we tegen MOC 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken