Valken 2 mooie overwinning, maar blunder van trainer!!

Vandaag een wedstrijd waarbij alleen de eer en een plaats winst op de ranglijst kon opleveren, maar daar is het dan ook wel mee gezegd.
De (terechte) kampioen VVS’46 was al bekend en dat wij een stevige middenmoter waren was ook al een tijdje bekend.
Maar dat neem t niet weg dat je als ploeg ook het seizoen goed en winnend af wil sluiten en als trainer ga je er dan ook vanuit dat elke speler graag wil winnen!!
Om 10:45 uur met 12 man richting Enkhuizen om vervolgens in de kantine een bakkie pleur te nuttigen.
Dat de koffie op temperatuur was ondervond ondergetekende want vanwege de hitte liet de trainer zijn koffie vallen over het wedstrijdformulier!!

Om 12 uur de aftrap op een werkelijk dramatisch slecht B veld waarbij de bal alle kanten op hobbelde.
Na enkele minuten was het al duidelijk dat wij de betere ploeg waren en ook doelpunten niet uit konden blijven, maar zoals de laatste weken was het ook vandaag weer een hele opgave voor de spitsen om de bal achter de doelman te krijgen. Na vier open kansen binnen een paar minuten was het Niels Fine die in de vijfde minuut alsnog de 0-1 maakte.
Het meegereisde Valken publiek stoorde zich aan de kansen die gemist werden en één van de aanwezige (Kryn de Groot) bedacht daarom een ludieke actie en beloofde 5 euro voor elk doelpunt die de spitsen vandaag gingen maken en zou in ons potje komen voor ons uitje op 12 mei.
Het bleek zakelijk een zekere deal te zijn………………………………………………………
Ondanks het grote overwicht en de vele kansen bleef de ruststand staan op 0-1.

In de rust de ludieke actie van Kryn vermeld en daar kwam direct een tegenactie van Rick Raven want hij beloofde de hele groep om drie keer te scoren en anders een rondje drank te betalen in kantine!
Dit was uiteraard ook een zekere deal voor het elftal………………………………

Met Jeen voor Tim (meer snelheid in het spel brengen) en met de weddenschappen in het achterhoofd begon Valken furieus aan de tweede helft.
Binnen 3 minuten wederom twee opgelegde kansen, maar helaas evenzoveel missers.
Uit één van de sporadische aanvallen van West Frisia werd het zelfs in de 60e minuut 1-1 , maar in plaats van teleurstelling werd de stand binnen 60 seconden omgezet in een 1-2 door een prima kopstoot van Mike op een goede voorzet van wie anders dan Jeen Kersten.
Valken kwam op dreef en 7 minuten later maakte Niels Fine de verlossende 1-3.
Althans, dat dachten we, maar West Frisia liet ook weer van zich spreken en maakte met een prachtig doelpunt in de 70e minuut de aansluitingstreffer: 2-3.

En toen gebeurde in de 82e minuut dan toch waar iedereen al een tijdje op zat te wachten: Rick Raven zette de 2-4 op het scorebord!!!
Met nog acht minuten op de klok moest het toch wel gedaan zijn, maar daar dacht Niels Fine ander over en gaf West Frisia vrijwillig de bal rond onze “zestien” en zij maakte daar dankbaar gebruik van: 3-4.
De laatste minuten werden professioneel uitgespeeld en de winst was een feit.

Kryn loste zijn schuld af en betaalde 5 euro voor ons spaarpotje.

Ondanks alles gewoon winst in een uitwedstrijd dus mag men gewoon tevreden zijn en wacht ons volgende week een laatste thuiswedstrijd tegen SEW en wie weet zijn er meerdere aanwezigen die onze spitsen willen aansporen te scoren d.m.v. sponsoring per gemaakt doelpunt!!!

Na de wedstrijd even een babbeltje en ging ik richting mijn auto om naar huis te gaan om live Ajax te kunnen kijken.
Bijna thuis aangekomen zie ik op mijn mobiel een gemiste oproep van Jos Dalmulder en direct schoot er een golf van schaamte door mijn hoofd.
“Oh mijn god” Jos zat bij mij in de auto en ik ben hem helemaal vergeten mee terug te nemen!!!
Meteen belde ik hem op en hij zei mij met zwaar teleurgestelde stem dat dit niet leuk was en om een goede uitleg vroeg.
Die had ik niet, maar ik ben zo gewend dat ik na de wedstrijd alleen weg rij dat ik Jos gewoon echt vergeten was.
Uiteraard zei ik hem direct terug te rijden, maar gelukkig was Edwin Visser zo goed om even terug te rijden (hij was nog niet zo ver weg) om Jos op te pikken.
Het vervelende was dat Edwin een tweezitter heeft en Jos dus in de achterbak gepleurd werd en opgevouwen richting Venhuizen weggebracht werd.
Natuurlijk was een welgemeend excuus op zijn plaats en werd ook geaccepteerd en achteraf kunnen we er wel om lachen. (op Jos na natuurlijk)

Mannen, het seizoen loopt ten einde en de prijzen zijn verdeeld dus laten we er een mooi winnend einde aan maken en op 12 mei nog genieten van een prachtig uitje zodat we positief kunnen terugkijken op dit seizoen.