Helden verliezen niet alleen van de tegenstander

Zonder doelman, Jeroen, Marcel, Freek en Nico maar met de teruggekeerde linkerspits Dennis speelden de helden de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Uit Rowan’s kweekvijver kwamen vandaag Erik en Roan. Een welkome aanvulling aangezien we dit seizoen tot 2x toe nog niet wisten te winnen van MOC 3.

Valken begint goed aan het duel en binnen 5 minuten staat het 1-0. Dennis wordt de diepte ingestuurd, omspeelt de keeper, bal buiten bereik maar de keeper haalt Dennis wel onderuit. Pingel. Dennis neemt zelf, ’t is eigenlijk een ongeschreven wet om dat niet te doen. Vooruit maar. Geen druk meer en snoeihard schiet ie binnen.

Lang is de vreugde er niet. Niels wordt na tien minuten teruggefloten voor vermeend buitenspel. Hij kan zich verbaal niet beheersen, reden genoeg voor scheidsrechter Laan om de eerste sanctie (5 minuten) voor het restant van de wedstrijd te laten gelden.

MOC neemt dan ook logischerwijs het heft in handen en staat na twintig minuten met 1-2 voor. Vooral de 2e goal is mooi: afstandsschot in de verre hoek vanaf een metertje of 25.

Valken gaat echter niet bij de pakken neer zitten. Martin wordt in de spits aangespeeld, hij behoudt het overzicht en legt terug op de inkomende Roan. Zijn debuut bij de helden bekroont ie met een mooi geplaatst schot in de linkerhoek.

Lang is de weelde er niet. MOC scoort al weer vrij snel de 2-3 en zo is alle moeite voor niets geweest, of toch niet?

Vanaf de aftrap gaat Roan opnieuw mee naar voren. Een prima steekpass over rechts en Roan verschalkt de doelman andermaal met een geplaatst schot in de korte hoek.

Rust wordt bereikt met 3-3. Na rust probeert Valken nog met 11 man te starten, maar de scheidsrechter is niet van gisteren.

Goede kansen voor Ivo, Dennis en Roan maar geen goal. Aan de andere kant valt ie ‘zomaar’ wel en zo is er opnieuw een achterstand.

En dan is het klaar. Opnieuw vermeend buitenspel, Dennis wordt weggezonden en een viertal spelers volgt hem. De vrije trap wordt genomen en aangezien Pascal ook zijn doel heeft verlaten wordt er simpel binnengeschoten.

Hierna wordt de wedstrijd direct afgeloten na een kwartiertje in het 2e bedrijf.

Jammer, helaas, maar we hebben dit simpelweg aan ons zelf te wijten.

Komende zondag kans op revanche, uit tegen DWB, daar is nog wat recht te zetten.