Seizoensevaluatie van de Helden

Dat was hem dan, een wisselvallig seizoen met een mooi einde.
Kale Henkie heeft de balans opgemaakt en een samenvatting opgesteld.

De wedstrijden:
De helden eindigen het seizoen als 7e (van de 12). Uit 22 duels worden 25 punten gesleept: 7 overwinningen en 4 gelijke spelen. Helaas wordt er 11 maal verloren. De overwinningen zijn er tegen: Andijk (U), Grasshoppers (U+T), DWB (U), KGB (U+T) en uiteraard de uitwedstrijd tegen VADA.
Gelijke spelen zijn er tegen Andijk (T), AGSV (U+T) en Zouaven (U).
Opvallend dus dat we tegen de ploegen die boven ons eindigen (Forward – ongeslagen kampioen, Hollandia, Spartanen, Zouaven, MOC en Vada) slechts 4 punten weten te behalen. De stand op de ranglijst klopt dan ook precies. Helaas hebben we tegen de lager geklasseerde ploegen zo nu en dan een steekje laten vallen (verlies DWB en tweemaal gelijk tegen AGSV), anders hadden we wellicht nog hoger kunnen eindigen.

De goals:
Doelsaldo: 61 voor, 69 tegen. Helaas waren er twee negatieve uitschieters tegen de top 2: 6-0 tegen Hollandia en 0-7 tegen Forward waardoor ons doelsaldo een deuk op liep. Gelukkig konden we echter direct op de enige avondwedstrijd dit goedmaken door een megaoverwinning (11-1) tegen Grasshoppers.

Van de 61 goals werd meer dan 1/3 gemaakt door Martin, hij kwam dit seizoen tot een – voor hem – ongekende productie van 21 treffers. Dennis wist 12 maal het net te vinden, ondanks zijn afwezigheid enkele weken dus een prima resultaat om bijna 1/5 van alle goals te maken. Samen zijn Martin en Dennis dus goed voor ruim de helft van de productie.
De overige goals:
Rowan (6), Nick (5), Freek, Capujohn en Roan Groot(allen 3), Rick Raven (2), Edwin Visser, Niels Degeling, Rens Dekker, Ivo Kuip, Jan-Jaap Boon vonden allemaal 1x het net. Dat deed ook een tegenstander 1x.

De selectie:
helaas hadden we ook dit seizoen weer meerdere malen te maken met heftige blessures, gelukkig waren er altijd minimaal 11 man beschikbaar.
• Pascal – alias Pepe Redeker, alias Invaltopper – onze zingende doelman. Kwam in de 2e wedstrijd ons helpen omdat er te weinig spelers waren en is niet meer uit de goal verdwenen. Een absolute aanwinst voor de helden.
• Marco. Man van de wedstrijdformulieren en vaste rechtsback. Moet je drie maal langs wil je hem voorbij zijn. Heeft helaas aangegeven te stoppen met voetbal, hopelijk komt ie op dit besluit terug.
• Marcel. Fervent voorstander van een 4-4-2 systeem. Blijft sleuren en naar voren rennen. Specialiteiten: Shirtje trekken en hoog been in plaats van koppen.
• Dennis Dup. 1 der nestors van de helden, dankzij zijn snelheid een zekerheidje achterin, loopt menig gaatje dicht.
• Arthur. Dé nestor van de helden. Aan inzet geen gebrek bij Tuur, gaat altijd voor 100%.
• Erwin. Komt samen met maat Marcel altijd 2 minuten voor aanvang het veld op lopen. Is op het middenveld een prima lopende kracht, al scheelt het wel eens hoe vroeg het de nacht ervoor is geweest.
• Rowan. Rechterhand van coach Kale Henkie beschikkend over een kweekvijver waar menig profclub jaloers op zou zijn. Eén van de stofzuigers op het middenveld die ook zo nu en dan nog een goaltje meepikt.
• Freek. Door werkzaamheden dit seizoen niet veel aanwezig geweest, als ie er echter is dan geeft ie ook meteen 200%, nog zo’n stofzuiger. Freek-Willem pikt ook altijd zijn goaltje wel mee.
• Jan-Jaap. 2e nieuwe aanwinst. Zekerheidje als rechtshalf. Beschikt over de beste lange trap van de helden. Vele voorzetten gegeven dit seizoen, niet altijd op waarde ingeschat.
• John. Moest helaas na 1/3 van het seizoen definitief opgeven dankzij de steeds kerende rugproblemen. Is in belangrijke wedstrijden uiteraard nog van de partij langs de lijn.
• Rens. 3e nieuwe aanwinst. Moest in het begin erg wennen aan een grotere bal dan een tennisbal. Raakte in zijn eerste 2 wedstrijden binnen 1 balcontact direct geblesseerd. Laatste tijd er weer bij met persoonlijk hoogtepunt tegen DWB uit, strak binnengeschoten pingel.
• Jeroen. Opvolger van John en dus onze 4e aanwinst. Er moeten Vrienden in het team blijven natuurlijk. Zou vader Dirk meenemen als nieuwe coach, nooit gezien. Raakte ook al snel geblesseerd maar kon uiteindelijk toch weer aanhaken.
• Frank. Doelman Dekker begon vol vertrouwen aan het seizoen maar kreeg meer en meer last van zijn rug. Op aanraden van fysio nog getracht onlangs mee te doen maar belandde daarna definitief in de lappenmand. Hopelijk komt ie nog terug.
• Nick. Linksback of rechtsvoor, dat zijn de posities waar de nieuwe aanvoerder zich op richt. En uiteraard de prima bakkies koffie voorafgaand aan de uitwedstrijden, binnenkort ook verkrijgbaar op het terras.
• Niels. Balletje, twee pompies. Onze diesel in de voorhoede. Man van de lange baan en lange adem. Uiteindelijk valt ie echt wel, en hoe! Uit tegen VADA scoort ie de belangrijkste goal van het seizoen. Niemand maalt er om dat ie dus ook weer op 3 centimeter van de goal weet te missen.
• Dennis. Blijft als linksvoor levensgevaarlijk. Niemand is veilig, verbaal en fysiek haalt Dennis vaak uit. Helaas een aantal wedstrijden gemist vanwege zijn enkelblessure, teruggekeerd direct weer waardevol.
• Ivo. Helaas mist ook Ivo vanwege zijn werk ieder seizoen een aantal wedstrijden hetgeen betekent dat we veel snelheid inleveren als ie er niet is. Is overal inzetbaar en dan komt bij de helden goed uit. Zelf is ie daar niet zo blij meer mee, laat Ivo maar lekker voorin staan.
• Martin. Stond zoals gewoonlijk weer vaak in de weg en soms op de goede plek. Zo komt ie aan zijn goals.

Verder dank aan: Edwin, Rick, Roan, Erik, Jeroen, Jordy, Cees, Robin, Michel, Camillo, Wilfried, Michael, Sven en ‘een geheim iemand’.

Hoogtepunt:
Ongetwijfeld de 1-2 tegen Vada. Op karakter werd daar een keurige 1-2 overwinning behaald waar niets op te dingen valt. Verder vermeldenswaardige wedstrijden: de thuiswedstrijd tegen Grasshoppers (11-1) en de zwaar geflateerde nederlaag uit bij kampioen Forward (3-1).

Dieptepunt:
De gestaakte thuiswedstrijd tegen MOC. Helaas gebeurd, was totaal niet nodig geweest.

Toekomst:
Volgend jaar zijn we gewoon weer van de partij. Over een paar weken beginnen we met de voorbereiding: ons trainingskamp in een gelegenheid met tapvergunning in de nabije omgeving.

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken