Evaluatie seizoen Valken 2

Het seizoen is ten einde en dus is het enige wat nog volgt een evaluatie.
Hieronder een aantal hoogte, diepte, lachwekkende, trieste en om te vergeten momenten………………van Valken 2……………………

Start seizoen 2011-2012
De start van een seizoen is voor vele een moment van bezinning want er staan meerdere trainingen per week op papier dan regulier en sommige kijken daar behoorlijk tegen op.

Ondanks de vele namen die op papier stonden (39?) werd al snel duidelijk dat er enkele van deze niet van plan waren te starten en ook die al snel tegen een blessure aanliepen!

De meest trieste blessure trof onze kleine ijzervreter Mats Houtman die tijdens een ongelukkige botsing alles in zijn knie de vernieling in hielp.
We kunnen inmiddels wel stellen dat Mats op de weg terug is en hoopt bij de voorbereiding van het nieuwe seizoen fris en fruitig aan te kunnen sluiten!
De schifting tussen het eerste en tweede elftal is voor een hoofdtrainer altijd moeilijk, maar ze ontkomen er niet aan.

Wij geven altijd duidelijk aan dat we het seizoen ingaan met de voltallige bemanning (1e en 2e) want we hebben elkaar allemaal nodig en zoals bij elke club staat het tweede elftal in hoofdzaak in dienst bij het eerste elftal……….

Keepers
Tja, welke club kan nou zeggen om over vier keepers te beschikken in zijn selectie?
Met Edwin Hoffer, Tames Karsten, David van Gelderen en Michael Schleck waren de keepers goed vertegenwoordigt, maar………………………………….. helaas was Tames al snel uit beeld vanwege blessuregevoeligheid en is Michael vanuit Duitsland nog steeds op zoek naar het Valkencomplex.

Zelfs op het moment dat we door alle (echte) keepers heen waren stond er gewoon weer een nieuwe op die luisterde naar de naam “De bolle uit Hem heeft alles klem” alias Jeen Kersten (zie foto)

Competitiestart
Met een eerste uitwedstrijd voor de boeg tegen VVS’46 konden we meteen een inschatting maken waar we zouden staan want VVS werd vantevoren getipt als titelkandidaat!
na onze eerste 90 minuten konden wij dat bevestigen want de teller stond op 7 voor VVS en 2 voor De Valken.

Een week werden de velden door consul en co afgekeurd en een week later werd alsnog de nare smaak weggespoeld door Blokkers met 6-2 te verslaan!
Na +/- 8 gespeelde wedstrijden was het duidelijk dat wij niet mee zouden strijden om de bovenste plek, maar dat we ook geen degradatie voetbal hoefde te spelen!

Laatkomers
Zoals elk jaar hamer ik op de discipline van iedereen en leg dan ook veel nadruk om op tijd te komen!
Dat er ook altijd weer spelers zijn die hier moeite mee hebben werd ook dit seizoen al snel duidelijk!
Op een eerste plaats van verslapen/te laat komen staat met vlag en wimpel Rukkie Raven! Een dik verdiende tweede plaats is er voor Mike Houtman!

Wel mag ik zeggen dat Rick na al zijn reservebeurten, na te laat te zijn gekomen, zijn leven beterde en in de tweede seizoenshelft op dat gebied een prima resultaat heeft neergezet!

Smoezen
Bij te laat komen hoort een excuus en een reden althans, zo zou het moeten zijn…
We kregen de ene na de andere smoes te horen van Rukkie Raven, maar één daarvan stak er met kop en schouders boven uit.

Wie komt er op het idee om in een volle bestuurskamer (bespreking) te zeggen dat je tijdens het wakker worden de vissenkom omgooit waardoor Edgar en Rukkie JR (namen van de twee vissen!) op de grond kwamen te liggen en om hulp riepen!!
Na alles te hebben opgeruimd, vloer drogen en vissen door de WC spoelen, kwam Rukkie te laat voor de bespreking van Valken 2.

Bollenschuur
Ook dit jaar werd tijdens de winterkou de bollenschuur weer beschikbaar gesteld en ook flink gebruik van gemaakt. Met plofballen, water en een discodreun werden door Kees talloze toernooitjes afgewerkt waarbij gestreden werd om de eer en soms een taart!

Het is en blijft fantastisch dat wij daar als club gebruik van mogen en kunnen maken waardoor er toch aan de conditie gewerkt blijft worden!

Haantjes
Nog voor de eerste wedstrijd gespeeld was werd ik al van alle kanten succes gewenst met het gegeven dat er meerdere haantjes in dit elftal rondliepen wat voor een trainer/coach nogal een uitdaging zou worden.
Zover heeft het niet mogen komen want al snel was de eerste haan Joris Groot uitgeschakeld met een slepende blessure.

Goed nieuws is dat hij het licht heeft gezien en tegenwoordig heel aardige wedstrijden speelt als scheidsrechter!
Vervolgens bleven er twee haantjes over die luisterden naar de namen Michiel Beemster en Jos Dalmulder……………………………………….

Maar na een aantal wedstrijden werd het duidelijk dat ze elkaar accepteerden en ook bij vlagen respecteerden wat het samenspel zeer ten goede kwam!!

Middenmoter
Na een wedstrijdje of acht was het duidelijk dat we een echte middenmoter waren en er niets meer te halen viel.

Wedstrijden die er uit sprongen waren thuis tegen West-Frisia en uit tegen HSV Sport die allebei met grote cijfers verloren werden.
Een dieptepunt was het geblesseerd raken van onze aanvoerder Niels Kool!

Niels was ondanks uitgeschakeld te zijn bijna elke wedstrijd aanwezig om ons te ondersteunen en dat mag gewoon klasse genoemd worden!
Niels is op de weg terug en sluit begin van volgend seizoen gewoon weer aan!

Ook de heren Tjeerd Zuurbier en Wessel Groot zaten en zitten in de lappenmand en daarvan hopen wij ook dat zij weer blessurevrij aansluiten aankomende voorbereiding.

Afsluitertje
Als afsluiter werd er een uitje georganiseerd waar nog lang over gesproken zou worden!
Het verslag daarvan staat op de Valken site en zal daarom ook niet hier herhaald worden!
Een paar anekdotes even op een rij: Jeen scheurt uit zijn broek, Paul laat zijn blote reed zien aan een volle rondvaartboot, Koos gooit een vuilniszak in de plomp en de trainer coach werd in de trein toegezongen door iedereen vanwege zijn verjaardag.

Al met al een topseizoen, maar wat betreft de ranglijst kunnen we natuurlijk veel beter en dat gaan we dan ook doen aankomend seizoen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken