De Valken doeltreffender dan Hauwert!!

De eerste competitiewedstrijd was nog niet gespeeld of het gepuzzel was al begonnen. Valken kende een aantal afwezigen en allemaal jongens die in de achterste linie kunnen spelen. Jelle, Kees en Niels waren vanwege lichamelijke ongemakken niet in staat om te spelen. Zo kon het gebeuren dat Rob, vorig seizoen nog de rechtsvoor, op voorstopperplek werd geposteerd.

Voor het overige waren er weinig verrassingen. Dit weer tot verrassing van de tegenstander, omdat het wedstrijdformulier andere namen in de basis beloofde. Dit leidde tot verontruste en nieuwsgierige sms-jes uit Hauwert en Irma. Het wedstrijdformulier werd zondagmiddag nog even aangepast en dus stonden uiteindelijk de bekende namen gewoon aan de aftrap, inclusief Lennard en Rick H. Rick R., Koos en Wietse begonnen op de bank.
Bij de tegenstander veel bekende gezichten. In doel stond een dorpsgenoot, ene heer Redeker jr. Nog een extra reden om met scherp te schieten vandaag.

Het bord met de opstelling en tactiek stond als vanouds weer vol met opdrachten. Toch zal geen de spelers verbaasd hebben gekeken. Coach Mario pakte nog even de voorbereiding terug en herinnerde de spelers aan de tactiek en welke wapens wij konden inzetten. Die wapens hadden Valken vorig seizoen vooral na de winterstop geen windeieren gelegd. Inmiddels weten de spelers heel goed wat er van hen wordt verzocht. Nu nog hopen dat de goede intenties zouden worden omgezet in daden. De kanjers van de week: Milan en Sem, gaven in ieder geval het goede voorbeeld door hun aanval in een mooi doelpunt om te zetten.

Terwijl bij aankomst de bewolking nog overheerste, had om 14:00 de zon de regie overgenomen. Dit zorgde voor een drukkende sfeer in en om het veld. Valken verwachtte een fel startend Hauwert. Dat bleek erg mee te vallen. Met solide en rustig positiespel achterin en op het middenveld probeerde de tegenstander in eerste instantie in de wedstrijd te komen. Valken keek ernaar en vond het allemaal best. Hoe leuk het er ook uitzag, het was ook vooral gevaarlijk hoe Hauwert speelde. Een aantal keer veroverde Valken de bal op het middenveld waarna razendsnel de aanval aan het werk werd gezet. Dit resulteerde in aardige kansen voor Lennard en Mark. Laatstgenoemde had beter niet naar de kapper kunnen gaan, want hij miste tot tweemaal toe een aardige kopkans op voorzetten van Sam.

Na een half uur leidde nieuw balverlies aan Hauwert-kant wel tot de 1-0. Mark pikte de bal af van zijn directe tegenstander en gaf de bal direct diep op Lennard. Die had geen moeite om de bal langs Redeker in doel te schuiven. Valken had nog wel een keer meer kunnen scoren, maar de schade voor Hauwert bleef beperkt tot 1-0. Aan de andere kant had Paul weinig te doen. Er was 1 scrimmage voor de goal die tot enige paniek leidde bij de Hemmer verdediging en er waren enkele corners. Dat was het wel.

De 2de helft drong Hauwert wat sterker aan. Valken verloor iets meer grip op de wedstrijd dan de bedoeling was. Toch bleef de thuisploeg bij de vele uitvallen een stuk gevaarlijker dan de tegenstander. Lennard, die solliciteerde naar een rol in de nieuwe musical “de vallende ster”, forceerde een vrije trap net buiten de zestien. Mark krulde de bal over het muurtje in de korte hoek, buiten bereik van Redeker.

Hauwert leek verslagen, maar bleef het wel proberen. Het kwam nimmer tot een echt gevaarlijk schot of het moet een vrije trap zijn die Paul op het oog eenvoudig corner tikte. De 2-0 stond als een huis. Middenveld en verdediging liepen alle gaten dicht en hadden altijd wel een voetje dat in de weg ston. Nobi kreeg de handen op elkaar toen hij een diepe bal elegant uit de lucht haalde, een pirouette maakte en, en passant, nog 2 man het bos in stuurde. Kenmerkend voor de verdedigende overmacht deze zondag.

Ondertussen had Valken nog meer moeten scoren. Kansen waren niet aan Lennard, Rick, Erik en Sam besteed. Zodoende kon de thuisploeg ook in de slotfase niet verslappen, maar dat gebeurde ook niet. Hauwert bleek deze zondag een blaffende hond. Van een beetje geblaf worden we in Hem niet bang, sterker nog, wij bijten meteen terug. Complimenten voor het hele team. Vooral middenveld en verdediging leverden een topprestatie. De aanval had wel iets meer met de kansen mogen doen, om toch kritisch te eindigen.

Zo. De kop is eraf. De eerste winst is binnen.
We weten door vorig seizoen dat het misplaatst zou zijn om ons rijk te gaan rekenen. Daarvoor is de competitie veel te lang.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ALC. De Abbekerkers zullen vol voor de punten gaan in hun eerste thuiswedstrijd. Valken kan haar borst natmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken