Veteranen missen de kansen tegen Zwaagdijk

Het veteranenteam is moeizaam gestart dit seizoen. In het bekerduel bleven de veteranen steken op 1-1 tegen Zwaagdijk veteranen 2. De tegenstander speelde goed, maar De Valken had de wedstrijd naar zich toe moeten trekken door de kansen te benutten. Zowel in de eerste als in de tweede helft kwamen er kansen die eigenlijk niet gemist hadden mogen worden.

Eddy Bakker, Sjaak Koster en Rob Flipse zijn helaas geblesseerd. Hierdoor is de selectie bij aanvang van het seizoen al wat krapper, maar Karim Verkuijl is een prima aanvulling en mogelijk sluit Arnold Dudink nog aan. Dan moet de selectie ruim genoeg zijn dit seizoen. Kwalitatief gezien moeten de veteranen zich de komende tijd nog wel verbeteren, zo leerde dit openingsduel, maar wellicht werpt trainen op donderdagavond vruchten af.

De Valken wist in de eerste helft niet goed om te gaan met de inschuivende verdedigers van Zwaagdijk. Veel energie ging verloren door vroeg te storen zonder dat het resultaat gaf. Tegelijkertijd was er voorin te weinig beweging, al had dat ook wel met de drukkende warmte te maken. Wel kwamen er enkele goede kansen voor Gerard Laan en Ron Laan en een kopkans voor Sjaak Laan. Doelman Theo Hofland hield aan de andere kant met een knappe redding zijn doel schoon. Ruststand: 0-0.

Na rust zakte De Valken iets meer in. Helemaal goed werkte de taktiek niet, maar kansen kwamen er opnieuw. Gerard Laan en Frank Hand waren gevaarlijk, maar bovenal Ron Laan kreeg twee kansen waarvan hij nu nog zich afvraagt hoe hij ze kon missen. Op aangeven van Frank Hand hoefde de spits maar in te tikken, maar aarzelde hij een seconde te lang zodat Zwaagdijk kon ingrijpen. De scheidsrechter gaf evenmin een penalty. Daarna volgde op een voorzet van Gerard Laan een kopbal bij de eerste paal, maar die ging over.

In een tegenaanval sloeg Zwaagdijk toe. Theo Hofland kon een laag schot net niet helemaal verwerken en in tweede instantie benutte Zwaagdijk deze uitgelezen mogelijkheid. De Valken kwam via een intikker van Ron Laan op aangeven van Gerard Laan nog snel terug, maar het bleef bij een gelijkspel. De uitslag was gezien het veldspel van Zwaagdijk zeker niet onverdiend.

Voor het geval beide ploegen in de bekerpoule gelijk bovenaan eindigen moesten na afloop strafschoppen worden genomen, waarbij De Valken alle ballen vanaf de stip erin schoot en dit onderdeel won. Dat gaf nog voldoening en het kan dus nog van pas komen.