De koptekst verraad natuurlijk alles, maar dat de volgorde (bbq, hattrick, winst) ook nog klopt is natuurlijk wel verrassend te noemen!!

Net als vorig seizoen is het gebruikelijk dat er bij thuiswedstrijden een keurig ontbijtje wordt geserveerd door één van de spelers.
Ook vandaag was dat het geval en Koos was degene die daarvoor aangewezen was. (nee, hij bood het zelf aan!)
Koos was vorig seizoen al revolutionair bezig door het serveren van hotdogs rond de klok van 10 uur……………………….
Dat Koos ook nu weer iets voor ons in petto had vermoedde we al een beetje, maar dat die mafkees om 9 uur al de BBQ ontstak op het Valken balkon, was natuurlijk weer de overtreffende trap…………………..

Neemt niet weg dat bijna de gehele spelersgroep om 10:15 uur een broodje hamburger of een vette Duitse worst (met saus) achterover had geslagen!!
Helaas was P.D. niet bereid om het vlees op de BBQ bij te houden tijdens onze bespreking en ging er nog wat vlees verloren………………………

Na onze iets te lange bespreking werden de tenues aangedaan en kon men beginnen aan de warming-up.
De tegenstander van vandaag was HSV Sport en is eigenlijk altijd een moeilijke tegenstander met de nodige strijd wat wel eens uit de hand loopt.

Om 11:30 floot de scheidsrechter voor het beginsignaal en al heel snel werd het duidelijk dat we niet alleen van het zonnetje aan de hemel konden genieten, maar ook van het getoonde veldspel van de Valken spelers!!
Vloeiende combinaties resulteerde in mooie kansen en uit één van deze kansen maakte Niels Fine de verdiende 1-0.
Geen vuiltje aan de lucht………………..dacht iedereen………………….,maar uit het niets was het zomaar 1-1 door een miscommunicatie achterin.
Valken was niet onder de indruk en combineerde er lustig op los.
Wederom was het Niels Fine die met werkelijk een prachtige stift de stand op 2-1 zette. Nog geen 4 minuten later schoot dezelfde persoon de 3-1 tegen de touwen met een mooi geplaatst schot in de verste hoek.
Hierna was na 28 minuten de eerste zuivere hattrick van het seizoen 2012-2013 een feit en hopen we dat er nog vele zullen volgen!
Helaas werd voor de rust de verlossende 4-1 niet gemaakt (kansen genoeg!) en wisten we dat HSV Sport na rust er alles aan zou gaan doen om de aansluitingstreffer te maken!

Vanaf het signaal voor de tweede helft was het inderdaad HSV Sport dat de wedstrijd in handen nam en enige kansen creëerden zonder echt gevaarlijk te worden.
Uit de eerste de beste aanval van De Valken was het wel raak door “opa” Jos met een geplaatste schuiver zette hij de 4-1 op het scorebord.
HSV Sport ging één op één spelen en dat was dodelijk voor ze want binnen 6 minuten was de stand naar 6-1 getild door eerst Michiel en daarna Koos die heel eerlijk toegaf dat het 3 jaar geleden was dat hij gescoord had!!!
Dat HSV Sport nog 6-2 maakte was jammer voor de statistieken, maar deed er eigenlijk niet meer toe.
Een fantastisch begin van de competitie en als we dit niveau vasthouden kunnen er nog mooie dingen gebeuren!!

In deze wedstrijd allemaal voldoendes, maar als ik toch een naam mag noemen dan is dat wel Wietse Sijm want deze “nieuwe” speler liet zien dat hij niet voor niets geselecteerd is voor het Nederlands dovenelftal en speelde werkelijk een fantastische wedstrijd zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht!!

Bij deze willen wij Ed Kamstra ook nog even bedanken voor het weggegeven rondje bier!!!

Het laatste nieuws is dat de halve selectie de volgende dag aan de diaree was……………………viva la BBQ!!!