Valken 3 kan de punten helaas niet in Venhuizen laten tegen KGB

Zondag om 12:00 uur komt Valken 3 bijeen zodat er een goede voorbereiding kan worden gedaan op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Na een warming-up onder leiding van de nieuwe aanvoerder Barry Schipper en wat rondootjes kan de wedstrijd om 13:00 uur beginnen. Er werd gespeeld op er een heel mooi bij liggend (compliment waard) B-veld.

In de beginfase van de wedstrijd zijn beide ploegen aan elkaar gewaagt. Zo zijn er wat kleine kansjes over en weer maar worden beide keepers niet echt op proef gesteld. Na zo’n 20 minuten spelen wordt Valken ietsje sterker dan zijn tegenstander en weet Michael Timmer verdiend 1-0 te maken. Dit bleek het spel van de Valken niet ten goede te komen. KGB werd namelijk al gauw sterker na de openingsgoal en weet 5 minuten later na een snelle aanval al de gelijkmaker achter doelman Jeroen Goedhart te schieten. Valken is het op dat moment een beetje kwijt want eigenlijk hebben we op de eerste twintig minuten na geen grote kansen meer gehad in de tweede helft. De tegenstander werd al beter in die fase en wist dit ook om te zetten in nog eens twee doelpunten: 1-3 ruststand.

In de kleedkamer wordt even overlegd wat er beter moet. Trainer Theo Hofland vertelde ons dat we bij balbezit het veld breder moeten maken dan we de laatste fase deden en bij balverlies moeten we proberen compacter te spelen. Op deze manier zouden wij in de tweede helft een snelle aansluitingstreffer proberen te maken.

De opdracht werd goed uitgevoerd. Valken was duidelijk de bovenliggende partij die het spel maakte. Er werd lekker overgetikt en ook de linies speelden dichter op elkaar. Maar dan, wie aanvalt laat ruimtes liggen. Hier maakte KGB slim gebruik van en na een vlijmscherpe counter uit het boekje staat er toch zomaar de 1-4 op het scorebord. ‘Gewoon doorgaan mannen’ wordt er al gauw door meerderen geroepen, want er werd best goed gevoetbald. Zo probeerden we weer opzoek te gaan naar een opening om te scoren, maar met 9 verdedigend ingestelde spelers valt dit nog niet mee. Dus probeerden we het uit de 2e lijn, maar helaas zonder succes. Ook wist Niels tot wel drie keer aan toe alleen voor de keeper te komen. De eerste twee keer was hij niet in staat om een hoekje uit te zoeken en schoot hij recht op de keeper af. De derde keer was wel raak: een droge schuiver in de rechteronderhoek: 2-4. Verdere pogingen om doelpunten te maken slaagden niet waardoor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen helaas verloren ging.

Toch kunnen we met een goed gevoel van het veld stappen want het vertoonde spel was best goed in de tweede helft. Volgende week om 11:30 tegen Zouaven 8 proberen om weer ietsje beter te spelen en dan zal die eerste overwinning vanzelf wel een keer komen. Valken 3 bedankt trainer Theo Hofland en zijn in grote getalen op komen dagen publiek en hoopt u volgende week te zien in Grootebroek.