Valken 1 krijgt oorwassing van Woudia

7 puntjes. Een lading complimentjes. Geheel fitte en aanwezige groep. En een leuke pot in het vooruitzicht: tegen buurtgenoot Woudia uit. Genoeg redenen om er veel zin in te hebben. Vandaag zou de goede start van Valken echt op waarde worden ingeschat. Vandaag zou meer bekend worden wat voor rol Valken dit seizoen in de 4de klasse gaat spelen.

Een volledig fitte groep brengt ook teleurstellingen met zich mee. Rick en Sam waren de schlemielen. De tactiek was in grote lijnen ongewijzigd. Dankzij inside-information van de Westwoudse overloper Rob de D. kende de tegenstander weinig geheimen. Bovendien hoefde Valken zich niet aan te passen, met de aanwezige kwaliteiten.

De bespreking ging daarom vloeiend. De broodjes gingen er ook lekker in. Dat kwam vooral door de lekkere worsten van Lennard. Dat moet volgende week maar weer overtroffen worden.

Alle goede voornemens en het karrenvracht aan vertrouwen bleken al snel weinig waard, want de wedstrijd begon redelijk dramatisch. De kerkklok wees nog maar net 14:00 aan of de bal lag al achter Paul. Dat had nooit hoeven te gebeuren, maar Valken weigerde tot 3 maal toe de bal adequaat weg te werken en was de bal daarna helemaal kwijt. Dat is niet handig in de zestien. Het leder kwam voor de voeten van de rechtsvoor die door een mêlee van benen de bal in doel schoot.

Zo lekker dan. 1-0 achter na 1 minuut. Valken was van slag, zonder aan slag te zijn geweest. Woudia liep daarna over de roodgroenen heen. Het mag een klein wondertje heten dat de score niet snel werd uitgebouwd. Valken hield met meer geluk dan wijsheid de schade beperkt.

Ondanks dat bijna alles mislukte in de passing en organisatie, wist Valken ook enkele kansjes te creëren. Mark en Lennard braken allebei 1 keer door, maar hun inzetten waren matig. Toen Mark na een half uur nogmaals doorbrak leek de 1-1 in de maak. De linkerspits werd gestuit door een handsbal van de doelman. Onder normale omstandigheden een rode kaart omdat een scoringskans wordt ontnomen. De 2 meegelopen verdedigers hadden weinig kans gehad om er nog bij te komen. De scheidsrechter oordeelde anders en bestrafte de overtreder slechts met geel. Tegen een oppermachtig Woudia had een andere kleur beter uitgekomen. Want behalve deze vermelding overheerste toch vooral de thuisploeg.

Verdere schade kon niet uitblijven en dat gebeurde ook niet. Een fladderende voorzet van links zeilde over de mistastende Paul heen en werd bij de 2de paal simpel ingekopt. Vlak voor rust werd de rechtsvoor wederom vrijgelaten en kon hij zijn hattrick compleet maken.

De rust was te kort om alles wat niet goed ging te bespreken. Het enige wat coach Mario kon doen is een aanvaller erbij zetten en de ploeg moed in praten. 3-0 is veel, maar niet onmogelijk. 4-0 daarentegen is wel onoverbrugbaar. En dat was de stand nog geen minuut na rust. Een makkelijk weggegeven corner was een makkelijke prooi voor de boomlange spits.

Rick Hooijboer kreeg daarna de handen op elkaar met een fenomenale omhaal in de kruising. Eigenlijk een actie die geheel in contrast stond met de prestatie van Valken als ploeg. Mocht Valken nog enige hoop koesteren na de 4-1, die was enkele minuten later weer vervlogen. Wederom stond verdedigend schutteren aan de basis. De rechtsvoor had een best daggie, want hij tikte zijn 4de treffer van de dag binnen.

Daarna was het voetballen om Beatrix haar baard. Opvallend was het gemak waarmee Valken kansen creëerde. Nog opvallender was het gemak waarmee een aantal dotjes om zeep werden geholpen. Woudia vond het allemaal prima en speelde wedstrijd ontspannen uit.

Eindstand: 5-1.
Weet Valken nu waar het staat? Eigenlijk niet. Deze prestatie is niet maatgevend voor de mogelijkheden die deze ploeg heeft. Daarvoor speelden teveel spelers onder hun niveau. Het kan bijna niet anders of dit is een incident geweest. Laten we het hopen…

Alle lof voor Woudia. Met hun veldbezetting op het middenveld, positiespel, druk op de bal en de constante dreiging in de diepte, degradeerden zij Valken tot een figurantenrol. Volgende keer zal Valken een hoger niveau moeten halen, maar ook vooral een beter tactisch plaatje moeten bedenken om het Woudia wel lastig te maken.

Volgende week wacht Zeevogels. Dat is weer andere koek en laten we hopen dat die wel smaakt. Die Westwoudse kruimels waren in ieder geval niet aan Valken besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken