Valken 2 na winst op eerste plaats!!

Vandaag, zondag 28 oktober, moesten we aantreden tegen West-Frisia 3 die zich een week voordat de competitie begon hadden teruggetrokken, maar nu toch opeens na 4 speelronden weer toegevoegd waren.
Na een babbeltje met hun coach werd het verhaal erachter echter duidelijk en is de reden van bovenstaande het opheffen van de A1 junioren.
Vervolgens zijn die spelers verdeeld over enkele elftallen en kon er ook weer een 3e elftal geformeerd worden.

Verzameltijd was 10:15 uur en zelfs Mike was op tijd en stond vanwege het terugzetten van de klok niet om 09:15 uur voor de kantinedeur! (klasse Mike!)
Het ontbijt werd verzorgd door diens broer(tje) Mats en zodoende kon iedereen genieten van een heerlijk croissantje en sommige deden daar een onsje boter op……………..voor de smaak……….(vaker doen Michiel!)

Met Wietse.G en Wessel op de bank begonnen we om 11:30 uur aan de wedstrijd die onder leiding stond van de heer De Winter (de nodige grappen omtrent “wintertijd” waren natuurlijk al gemaakt, maar daar kon de scheids wel om lachen. Overigens stonden we er prima op bij de heer De Winter omdat hij ons eerder had gefloten tegen HSV Sport en had genoten van ons goede spel en sportiviteit (was Jeen er niet?) (sorry….)

Na het beginsignaal is het altijd even aftasten en kijken hoe alles staat, maar voordat we dat goed en wel door hadden had het zomaar 0-2 kunnen staan door dom balverlies en een zwakke omschakeling.
Vervolgens ging het stukken beter en kregen we de wedstrijd in handen, maar de kansen waren nog niet groot en werden ook niet afgemaakt.
Het duurde tot de 23e minuut alvorens Opa Jos het voortouw nam en een bevrijdende 1-0 in de touwen joeg.
Heel lang konden we niet genieten van de voorsprong!
Geknoei (lees=slordig) spel bij de zestien van WestFrisia leverde balverlies op en dat terwijl onze middenlinie allemaal veel te diep stonden en WestFrisia in de counter de op dat moment verdiende gelijkmaker op het scorebord kom zetten.
Valken was niet echt onder de indruk en werkelijk niemand geloofde in een negatief eindresultaat.
Al helemaal niet toen 2 minuten later Michiel de bal ingespeeld kreeg om deze mee te geven aan Jeen en die vervolgens Opa Jos de kans gaf om de 2-1 te maken.
Deze stand ging mee de rust in.

Omdat Kees moest aansluiten bij het eerste speelde hij één helft en mocht Wietse.G op zijn plek de honneurs waarnemen.

Na een kwartiertje spelen ging de bal over links naar de op snelheid liggende Jeen (logisch want Jeen is inmiddels 6 a 7 kilo kwijt, maar hoeft nog niet met zijn armen wijd te douchen omdat hij anders door het afvoerputje verdwijnt………) die vervolgens de bal (wederom) bij Opa Jos deponeerde en hij zijn (valse) hattrick kon
volmaken: 3-1.
Hiermee maakte Opa duidelijk dat hij niet alleen thuis (privé) nog scoort (vrouwtje zwanger!), maar zich op het veld ook nog steeds van zijn scorende kant laat zien!

Na de 3-1 verzuimde we om afstand te nemen door de kansen niet op waarde in te schatten of de goede keeper tegen te komen.
In de 65e minuut werd de leeg gespeelde Jeen (een prima voldoende gespeeld!) vervangen door de van een blessure terugkomende Wessel Groot.
In de 83e minuut was het dan toch nog Niels Fine die zijn naam op het scoreformulier wist te krijgen door de laatste man het bos in te sturen en de 4-1 aantekende.
Met nog een minuut op de klok werd de bal ver en hoog weggetrapt, maar de dalende bal werd niet helemaal goed ingeschat door Opa en geheel uit het niets nam een speler van WestFrisia de bal in één keer op zijn pantoffel en de mooiste goal van de dag was een feit: 4-2.

Door deze winst en het verlies van KGB staan we nu ook in verliespunten keurig bovenaan!!

Mannen, niet de beste wedstrijd, maar wel één waar ik inzet en onoverwinnelijkheid heb gezien waardoor de winst vanzelf onze kant op kwam! Klasse!

Man of the match was voor mij heel duidelijk.
Ook al scoorde Opa drie keer en is dat klasse, vond ik dat Michiel Beemster, zonder zelf gescoord te hebben, zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde door constant aanspeelbaar te zijn en de bal goed vasthield tot aansluiting er was en dus deze titel in mijn ogen terecht mag ontvangen! (dus voortaan croissanterie met boter….)

Volgende week Always Forward en kunnen we bij winst goede zaken doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken