Veteranen sterker tegen VVS dan uitslag doet vermoeden

De veteranen hebben eenvoudig gewonnen van VVS ’46. In de uitwedstrijd op het natte, maar goed bespeelbare hoofdveld van de Spanbroekers had De Valken de hele wedstrijd een overwicht. Het krachtsverschil werd echter niet in de score tot uitdrukking gebracht. Met een 2-1 overwinning werd genoegen genomen.

VVS ’46 kent twee veteranenteams en in het verleden was het eerste veteranenteam meestal de opponent. Dit seizoen is VVS ’46 veteranen 2 ingedeeld als tegenstander. Veel verschil maakt het niet. VVS ’46 komt met hardwerkende teams voor de dag, die veel fysiek optreden – soms wel een beetje teveel – in de strijd gooien. Het accent ligt op verdedigen en doelpunten moeten dus uit counters worden gemaakt.

In de eerste helft had De Valken de wedstrijd onder controle. Defensief hielden in het centrum Jan Koster en Sander Groot de boel dicht en op de flanken konden Piet Vriend en Willem Cramer de aanvallen goed opvangen.

De Valken creĆ«erde een paar goed kansen, maar het doelpunt viel niet makkelijk. Uiteindelijk was het raak via na een prima voorzet van Marco Bakker. Via Arnold Dudink en Sjaak Laan belandde de bal voor de voeten van Gerard Laan die via een VVS’er raak schoot.

In de tweede helft maakte Gerard Laan nog een tweede doelpunt. Arnold Dudink kwam vanaf links naar binnen en schoof de bal naar Ron Laan, die buitenkant voet de bal klaar legde voor Gerard Laan die onhoudbaar in de verre hoek schoot. Er had een hogere score ingezeten, maar de keuzes op weg naar het VVS- doel waren jammer genoeg niet altijd gelukkig.

Helaas viel er nog een tegentreffer vlak voor tijd. Jan Groot – vervanger van de geblesseerde doelman Theo Hofland – werd van afstand verschalkt omdat hij net iets te ver voor zijn doel stond. Dat was jammer, want de nul werd al enige duels achterin gekoesterd. In de eerste helft pakte Jan Groot overigens overtuigend een boogbal van afstand. En ook diens verre uittrappen zijn een extra aanvalswapen.

Een magere score dus, maar wel een verdiende overwinning. Zo klimt De Valken naar de tweede plaats. Koploper is NVC uit Naarden, die vandaag Always Forward zijn eerste nederlaag toebracht. Het is spannend bovenin.