Eindelijk weer winst voor Valken 1

Een negende plaats en toch een straatlengte voor op een plaats die de weg omlaag kan inluiden. Tegelijkertijd stonden we een net zo lange straat achter op een plaats die iets leuks oplevert. Dat was de situatie van Valken voorafgaand aan de wedstrijd tegen KSV. En zo slecht doet Valken het ook weer niet. Slechts 1 wedstrijd werd Valken overklast. De overige verliespunten kwamen deels door pech, onhandigheden of speling van het lot. De laatste wedstrijden tegen hooggeplaatste ploegen werd er vooral zelfvertrouwen getankt. 3 verdienstelijke prestaties bracht Valken veel moreel, maar weinig punten.

Het stadium van erop of eronder waren we al voorbij. Valken krijgt tot de winterstop de tijd om opnieuw aan te haken bij de subtop. De concurrentie is moordend, want 9 andere ploegen hebben ditzelfde in gedachten.

Afgelopen vrijdag was er een gezellige bijeenkomst van de selectie in Café Om de Hoek aan de Kerkweg. Op het programma stond een vrijblijvende spelletjesmarathon en de nodige versnaperingen. 1 voordeel voor de coach. Een aantal selectieleden waren zo diep gegaan dat zaterdagavond de koek op was.

Hoewel de herfst in volle hevigheid rondwaart breken voor Valken zonnigere perioden aan. De ziekenboeg loopt leeg waardoor coach Mario uit meer smaken en sauzen kan kiezen. Dat zal nog niet makkelijk worden nu enkele invallers zich intussen meer dan bewezen hebben en hun plek niet zomaar willen afstaan. De bespreking en opstelling kende weinig verrassingen. Alleen Sam zal beteuterd het bord hebben bekeken. Wietse mocht op de rechtshalf plaats starten. Verder leerde de bespreking ons dat het elftal op zich goed staat, maar dat er wel iets meer hardheid in mag komen. “Er staan nu iedere zondag 10 ideale schoonzonen en 1 schoondochter in het veld”. Wie die schoondochter was, liet de coach niet los. Misschien was het ook niet het juiste moment om uit de kast te komen.

Een belangrijk kenmerk van de vorige wedstrijden was de sterke start van de Roodgroenen. Dat was nu even anders. Het leek wel of alle spelers nog ergens anders met hun gedachten waren. KSV was duidelijk beter bij de les en had al snel een voorsprong te pakken. Daarmee kon de West-Frisia tactiek al direct worden opgeborgen.

Even leek het dus een hele vervelende middag te kunnen worden. Gelukkig zat het allemaal niet tegen. Mark loste een zondagschot en zag tot zijn verrassing de bal net onder lat verdwijnen. Even later belandde een corner bij Lennard in de voeten op de hoek zestien. Zijn volley verdween in het dak van de goal.

En zo stond Valken opeens 2-1 voor. Dit terwijl van goed voetbal geen sprake was. KSV hield het initiatief en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Valken ontsnapte toen een handsbal in de eigen zestien voor een KSV-handsbal werd aangezien en Paul redde knap op een schot van dichtbij na een missertje in de defensie. Toch viel nog voor rust de 2-2. Wederom ging hier dom balverlies aan vooraf.

De rust werd gebruikt om de boel even op scherp te zetten. Er werden wat posities gewisseld en Sam mocht zich aan de aftrap melden.

Wat er precies in de thee heeft gezeten, blijft een raadsel. Feit is dat Valken heel anders op het veld stond dan voor rust. Of was KSV nou zo slecht? Kan ook te maken hebben met het feit dat Valken naar de kantine toe speelde. Hoe het ook zij, Valken heerste. In elke linie. Het eerste kwartier was het met name Roan die zich liet gelden. 3 goede doelpogingen leverden helaas geen doelpunt op. Ook Mark kwam alleen voor de doelman, maar hij stuitte op de sterke doelman.

Even later was Lennard wel succesvol. Hij kopte een voorzet van Mark binnen. Daarna had het spitsenduo de wedstrijd op slot moeten gooien. Beide verschenen meerdere malen alleen voor de doelman, maar zonder succes. Mark kreeg uiteindelijk de 4-2 op zijn naam toen hij een rebound binnen mocht tikken.

Valken zat op rozen. Of… 1 van de weinige geslaagde aanvallen van KSV leverde wel de 4-3 op en heel Hem maakte zich op voor een spannende slotfase. Heel even was er ook dreiging, want Valken moest enkele corners toestaan. Gelukkig maakte Lennard aan alle onzekerheid een eind. Hij mocht in korte tijd tweemaal alleen door op de doelman en beide keren verschalkte hij hem met een handig lobje. Eervolle vermelding voor Paul die met zijn sterke uittrap aan de basis stond van de 5-3. Lennard maakte hiermee zijn kwartet compleet. Daarna vond de arbiter het mooi zo en floot af.

Heerlijk. 6-3 winnen thuis van KSV. Vorig seizoen werd Valken nog op waarde geklopt door deze tegenstander. Qua klassering schieten we er nog niet veel mee op. Zo kan het zijn dat Valken met 15 punten ui 10 wedstrijden qua verliespunten op plaats 10 staat. Het komende duel is Medemblik uit. Met alle respect voor deze tegenstander, maar gezien hun klassering moet hier wat te halen zijn. Omdat veel ploegen in het linkerrijtje elkaar treffen, kunnen we bij winst misschien wat plaatsjes stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken