Het gebeurt niet vaak, maar met het duel van gisteren is er dan toch een primeur. Er kan geen titel gekozen worden voor het duel Valken 4 – KGB 7. Er is simpelweg te veel keuze. Vandaar dat u onder dit verslag zelf mag kiezen. De keuzes:

“Cruciale redding Pascal op 1-3 stand betekent ommekeer”
“Succesvolle rentree Doelman Dekker leidt tot doelpuntenfestijn”
“Helden kopieren wedstrijd van vorige week, maar nu positief”
“Publiek wordt verwend met prachtig weer en nog mooiere goals”
“Helden overrompelen KGB in het 2e bedrijf”

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Eindelijk viel het kwartje eens de goede kant op. Vandaag zonder Rens, Marcel en Dennis Dup maarrrrrr daar was ie dan weer: Doelman Dekker! Na een jaar afwezigheid is ie helemaal weer terug na zijn operatie. Doelman begon vandaag als scheidsrechter aangezien de echte leidsman ietwat verlaat was.

Bij Valken begon Jeroen in de wissel en speelde Freek op de positie van Marcel als voorstopper. In het eerste bedrijf houdt het allemaal niet over bij de Helden. Valken komt eigenlijk overal een stapje te laat. Tel daarbij op dat de 2 betere KGB-voetballers voorin staan en de achterstand is niet eens onterecht. De linkerspits is balvast en kan ‘zomaar’ doorlopen en Pascal verschalken.

Valken heeft tot dan toe nog niets laten zien. Dat ze gelijk komen is dan ook eigenlijk een kadootje. Na een half uur een diepe bal van Jaap op Martin. Keeper lijkt te kunnen onderscheppen en zijn laatste man inspelen. Hij schiet echter tegen de elleboog van Martin op. Niet opzettelijk / bewust maar hij heeft wel voordeel. Keeper uitgespeeld, laatste man kan niet bij de bal, Martin kan simpel binnen schieten.

Valken wakker? Nee, niet echt. Los van wat slappe schoten van afstand worden we eigenlijk niet verder gevaarlijk. KGB wel. Mede doordat ons middenveld telkens in ondertal is. De verdedigers van de strekers schuiven door, hier hebben we geen antwoord op. Vanuit het middenveld hebben ze wederom een mooie aanval en nadat de linksvoor weer bereikt wordt, een mooie slalom heeft en de spits bereikt, is het zomaar weer 1-2.

Bijna rust, een 1-2 achterstand, ondanks het slappe spel nog niets aan de hand. Maar dan gaat Dennis op avontuur. Let wel: Dennis is tegenwoordig onze nieuwe linksback. Hij gaat van linksback richting rechtsback maar verslikt zich in de bal. Spits pikt deze op, Dennis kan hem niet bijbenen en de achterstand met rust is maar liefst 1-3.
Het zal toch weer niet. Tegen dit team kunnen en mogen we toch niet verliezen? Na rust vervangt Jeroen op linksvoor Niels.

Een harder werkend Valken kan in de eerste tien minuten het net nog niet vinden. En dan lijkt het over en sluiten voor de Helden als de lepe linksvoor zich wederom een weg door de Helden-verdediging slalomt. Hij komt oog in oog met Pascal te staan die zijn hele hebben en houden voor de bal gooid. Het leder belandt op de edele delen, weg kinderbijslag.

En die gemiste kans lijkt de trigger te zijn die Valken nodig had om er nog een schepje bovenop te doen. De show kan beginnen.
De aansluitingstreffer is voor Rowan. Nadat Ivo opkomt over de as van het veld heeft ie een splijtende pass op Rowan die mee gelopen is. Links voor de goal, schuiver precies op tijd in de verre hoek.

Niet veel later staan we gelijk. Wederom een aanval uit het boekje. Martin bereikt Jeroen die de achterlijn haalt. Terugleggen op Freek die in de korte hoek de keeper verschalkt.

Valken ruikt bloed en vol overgave wordt voor de voorsprong gevochten. De 4-3 wordt gemaakt door Jeroen. Een scrimage in de 16, spelers van KGB die appeleren voor een overtreding, maar het spel mag verder. De bal belandt voor de voeten van Jeroen die met een prachtige krul de bal in de verre kruising lepelt.

Martin mag zijn 2e van de middag maken, en hoe! Een lange bal vanaf links van (naar ik meen) Jaap naar Nico bij de rechter 2e paal. Nico aarzelt niet als hij Martin aan de andere kant van het strafschopgebied hoort. Bal precies op maat en Martin kan vrijstaand inkoppen. Deze valt tegendraads precies in de verre kruising.

Na wederom een mooie aanval vanuit het midden wordt aan de linkerzijde van het strafschopgebied bereikt. En Jeroen blijkt onze nieuwe goalgetter te zijn, want ook dit buitenkansje is aan de rappe Vriend besteed.

Het slotakkoord is voor Doelman Dekker, die halverwege de tweede helft zijn rentree maakt. Hij lost Tuur af als rechtsback. De linkerspits had met de komst van Doelman al helemaal niets meer in te brengen, en weigert dan ook mee te verdedigen als Frank mee op komt, al ware het Gretar Steinsson in zijn goede Alkmaarse jaren. Doelman haalt de achterlijn en geeft superstrak voor. In een melee van spelers schampt Nick het leder en de bal gaat via de binnenkant van de 2e paal binnen. 7-3, wat een weelde.

Hiermee wordt het duel beĆ«indigd en winnen de 3e wedstrijd van het seizoen. Een puike 2e helft waar de supporters – zittend in het najaarszonnetje – van genoten hebben. Volgende week het laatste bekerduel van dit seizoen op bezoek in Westwoud bij Woudia 4.