De Valken F1 op weg naar zaterdag.

Wij gingen ons opmaken voor ‘Boxing Day’ jl. zaterdag tegen het altijd lastige KGB uit het naburige Bovenkarspel. In de Najaarscompetitie had deze tegenstander, net als De Valken F1, nog geen nederlaag geleden en kon bij winst zelfs de 1e plaats van ons overnemen.

De wedstrijd werd gespeeld op het prima bespeelbare A-veld van ons prachtige sportcomplex. Vanaf het eerste fluitsignaal liet De Valken F1 de tegenstander alle hoeken van het veld zien en wist KGB alleen met fysiek spel de schade in eerste instantie te beperken. De fluitist floot volgens de richtlijnen à la Luinge en bestrafte een handsbal met een penalty. De bal werd onberispelijk
hard en laag in de hoek geschoten door Morris: 1-0!

Hierna liepen wij stapsgewijs met aanvallend voetbal uit naar een 6-0 ruststand dankzij goals van Milan, Björn, e.d. x 2 van KGB en opnieuw Morris. In de rust toverde Bryàn een heerlijke appelcake met slagroom uit de hoge hoed tevoorschijn…dat was even een verrassing en volop genieten! Volgens Björn de lekkerste cake ooit…en wordt recept opgevraagd.

Ook in de tweede helft genoten de supporters van de wedstrijd en de strijd die werd geleverd op het veld. KGB probeerde van alles maar de verdediging van ons geeft geen cadeautjes weg. Wij liepen zelfs uit naar 8-0 voordat onze keeper Niels de bal uit het doel mocht halen: eindstand 8-1.

Sport in beeld volgt!

Zoals bekend draait De Valken F1 draait op volle toeren à la Chiel Montagne en zijn de spelers uitgenodigd om medio december langs te komen in de studio te H’sum en omgeving. Voor die tijd worden zij wel geacht om nog één bekerwedstrijd en twee competitiewedstrijden te spelen.

De bekerwedstrijd tegen MOC F1 is de laatste van 3 wedstrijden in de eerste bekerronde van de KNVB waarbij de volgende ronde al is behaald dankzij de overwinningen op HSV Sport F1 en Zwaluwen’30 F1. Natuurlijk houdt ons dit niet tegen om het doel van de tegenstander op te blijven zoeken.

U bent van harte welkom om De Valken F1 aan te moedigen langs de witte krijtlijn: aanvang 09:00 uur en de toegang is gratis.