Valken 3 overwintert in de beker met 9 punten

Hoewel er een harde wind woei over het B-stadion, waren de mannen van Valken 3 in opperste paraatheid om de bekerkansen hoog te houden.
Na een zware nacht vol offers brengen aan de weergoden (in de vorm van goud gele gersten natjes) bleef het de gehele dag mooi droog. Heden wedstrijd stond gepland om 13:00 waar de tegenstander helaas maling aan had. waardoor de wedstrijd lichtjes uitliep. Dit alles was geen probleem want Valken 3 hield zich warm met de gedachten aan een mooie voetbalmiddag en overwinteringskansen in de beker-poule. De tegenstander, een elftal met de naam Westfriezen 9, kwam aansjokken en na wat grappen en grollen kon de aftrap plaats vinden.
Meteen werd duidelijk in deze wedstrijd dat er overal kansen lagen mits wij snel de brekende eerste treffer konden plaatsen.Kansen vlogen over en weer maar Valken 3 stond stevig zijn mannetje en had duidelijk een overhand situatie. Na ongeveer 30 minuten speeltijd was er een gelikte steekpass van mijnheer van ‘t Hoff tussen de verdedigende linie recht in de voeten van de, in de diepte, aanstormende mijnheer ‘’hyenapony’’ Gagliardi. Hoewel Bas deze bal goed aannam en de buitenspelval bespaard bleef schopte hij met enige rancune de bal in het doel. Hij verwachtte namelijk buitenspel te zijn afgefloten. Na gejuich en confirmatie van de scheids, via het opschrijven van het doelpunt, was het uiteindelijk voor Bas ook duidelijk…hij zit!

1-0 Valken 3.

De slotminuten van de eerste helft brachten niet veel meer spannends anders dan een leuke poging van Mijnheer Zwagemaker. Die probeerde van de 35 meter lijn een crosspass vanaf rechts. Deze, opgepikt door de overblijfselen van orkaan Sandy, werd meegevoerd naar het doel waar de doelman hem er nipt uit wist te houden. Evenals een fijne stift over de keeper, mits deze de bal niet beroerd had, zou het geheid een 2-0 zijn geworden.

Het rustsignaal werd gegeven en met opgeheven hoofd vertrok de Valken 3 naar de kantine. Bij Westfriezen was het minder optimistisch. Hier en daar werd er al blaam gegeven aan jan en alleman en vingers werden gewezen. Na een lekker bakkie thee was het tijd voor de tweede helft.
Vol goede moed werd er afgetrapt en vol voor de winst gespeeld. Maar het was duidelijk, het hing als een onheilspellende bui in de lucht (niet de lucht zelf, die was nog vol van windkracht 7 maar geen druppel te bespeuren), Westfriezen zette aan en kwam zowaar tot enkele gevaarlijke kansen. Deze werden door vastberaden verdedigers als Mijnheer Dobbelaer en Mijnheer D. Hofland geparreerd. (niet genoemde verdedigers verdienen eveneens lof voor inzet want de verdediging stond zeer fijn, als een huis) Een vervaarlijke actie van Westfriezen leidde tot een reusachtige kans waar eveneens een goal uit voortkwam. Deze werd door de vlaggenist terecht of onterecht afgevlagd waar de arbitrage gehoor aan gaf.
Mijnheer Timmer vergrootte de 1-0 voorsprong met het ontvangen van een fijne bal in de voeten en wij mochten genieten van een van zijn mooie dribbels naar voren, langs menig verdediger en een geplaatste schuiver langs de keeper.

2-0 Valken 3.

De rest van de wedstrijd is voor deze analist een grijs gat (niet zwart, niet wit, niet enig andere vorm van grijstint, gewoon grijs). Dit omdat de Westfriezen delegatie niet meer speelde zoals de eerste helft. De lol was eraf en er werd getrokken en geduwd, vastgehouden en gesteggeld. Zeer spijtig maar de arbitrage beloonde elke overtreding correct en eerlijk. Waar wij hem dankbaar voor zijn.

Mijnheer M. Zwagemaker, ook wel Junior, leverde in de slotfase een verwoestend schot op doel wat niet te houden was voor de keeper. Waar zijn grote broer dit keer te veel kansen nodig had, ronde zijn jongere broer hem netjes af. Waardoor de eer in de familie bleef. Het eindsignaal werd gegeven en de Valken 3 was opgelucht en blij dat deze wedstrijd erop zat.
Over het algemeen was de tweede helft een slap aftreksel van de potentie die de eerste helft bood, maar de punten zijn naar het goede huis gegaan (Gryfoendor!! Yea, go Harry)!

Wij bedanken de scheidsrechter, de bezoekers en Theo voor deze redelijk vermakelijke middag en hopen aankomende zondag wederom te zegenvieren uit tegen Purmerend.