MINUUT STILTE BIJ HANDBALWEDSTRIJDEN

Minuut stilte bij handbalwedstrijden

Beste verenigingsbestuurders,

Het NHV roept alle handbalverenigingen op om komend weekend stil te staan bij de omgekomen voetbalgrensrechter in Almere. Net als de voetbal-, zwem-, volleybal- en ijshockeybond roepen wij op tot bezinning. Het NHV wil de vrijwilliger gedenken die stierf nadat hij door jonge voetballers was mishandeld.

Alle handbalverenigingen worden verzocht om op één of meerdere momenten één minuut stilte in acht te nemen en vooraf onderstaande verklaring tegen geweld voor te lezen, bij voorkeur door een bestuurder van de vereniging.

Wij willen hiermee de leden en toeschouwers bewust maken om met respect om te gaan met vrijwilligers. Het NHV is geschokt dat een vrijwilliger in de sport in Nederland dit kan overkomen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en alle andere betrokkenen.

Verklaring tegen geweld:

“Dames en heren, geachte toeschouwers,

Het Nederlands Handbal Verbond vraagt uw aandacht voor het volgende.

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord, is Richard Nieuwenhuizen om het leven gekomen. Hij werd na afloop van een voetbalwedstrijd, waar hij als grensrechter deel van uit maakte, door een aantal jeugdspelers gemolesteerd en is later aan zijn verwondingen overleden.

Het NHV wil zijn medeleven uitspreken aan de familie van De heer Richard Nieuwenhuizen en doet een beroep op u allen om geweld, verbaal en fysiek, uit de handbalsport te weren.

Het NHV doet een beroep op alle betrokkenen in de handbalsport om elkaars rol binnen de sport te accepteren en te respecteren en roept u op om daar, waar u misstanden aantreft, actief stelling tegen te nemen.

Wij vragen u om een minuut stilte in acht te nemen uit respect voor Richard Nieuwenhuizen, die door zinloos geweld om het leven is gekomen.”

Met vriendelijke groet,

Hans Landa
Algemeen Directeur NHV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken