Valken 2 bekert verder na korfbaluitslag!! (6 – 5)

Na enkele weken van rust en lekker eten was het vanaf 3 januari weer tijd om te beginnen met trainen.

Vandaag stond in het teken van de KNVB bekerrrrrrrr
Na drie overwinningen in de poule werden we in de knock out fase gekoppeld aan Oosthuizen 3 die eveneens drie keer gewonnen hadden in hun poule.

Vanwege de weersvoorspellingen waren we met Oosthuizen overeengekomen dat we bij afgelasting naar hun konden uitwijken om toch te kunnen spelen, uiteraard op kunstgras.

Zo geschiedde en om 10:30 uur stonden we met een temperatuur van min 2 graden op het eigenlijk prima bespeelbaar A veld van Oosthuizen klaar voor de aftrap.

Met Tim, Robert en Wessel op de bank mochten de overige elf starten en zichzelf bewijzen.

Na tien minuten was het eigenlijk al duidelijk dat onze tegenstander terecht twee klassen lager voetbalde want we waren de veel betere ploeg.
Helaas is het niet de eerste keer dat we 70% balbezit hebben,amper kansen creëren en die ene kans die we krijgen dan ook niet weten te maken.

En natuurlijk kan je al voorspellen wat er dan gebeurt, Oosthuizen scoort bij hun eerste kansje en sta je opeens 0-1 achter.
Om gek van te worden, maar er was werkelijk niemand die dacht dat het vandaag verkeerd af zou lopen gezien het spelbeeld.
Oosthuizen verdedigde met man en macht, maar waren toch ook wel gevaarlijk in de omschakeling.

Nadat Jeen een “fantastische” actie beëindigde met een lompe schop voor de tegenstander (hij was gewoon iets te laat………), was het Kees Kok die de dikverdiende 1-1 tegen de touwen ramde.

In de rust Jeen, Jos en Mike eruit en mochten de drie bovengenoemde bankzitters het gaan proberen.

De tweede helft hetzelfde beeld, maar nu creëerde we wel veel meer kansen waarbij Michiel Beemster en Niels Fine veelal betrokken waren!
Laatstgenoemde maakte na een mooie actie via binnenkant paal de terechte 2-1.
Iedereen was er eigenlijk wel van overtuigd dat het nu wel gespeeld zou zijn, maar na knullig verdedigen maakte Oosthuizen zowaar de (onverdiende) 2-2 en moesten we weer opnieuw beginnen.
Bijna maakte de tegenstander zelfs de 2-3, maar door Edwin en hulp van Wietse (op de lijn) bleef ons dat gelukkig gespaard!
In de 60e minuut was het wederom Niels Fine die weer gebruik maakte van de paal om de 3-2 op het scorebord te zetten.
Was dit dan de genadeklap………………helaas kwam Oosthuizen ook dit keer weer terug en stond er na 70 minuten een 3-3 op het scorebord.
In de 74e minuut was het ook nu weer Niels Fine die de (verlossende) 4-3 maakte, maar nu waren we op ons hoede en maakte we zelfs de 5-3 via een prima actie van Kees Kok.

Toen we daarna ook nog een penalty kregen en Niels Kool achter de bal plaats nam was bij iedereen de twijfel weg…………, maar helaas maakte de keeper een prima redding en bleef de stand 5-3.
Dat Mats het in de 80e minuut tijd vond om een cadeau te geven aan Oosthuizen was voor ons een raadsel, maar de bal schoot onder zijn voet door en de alerte spits maakte de 5-4 en weer werd het onnodig spannend.
Gelukkig was het (wederom) Niels Fine die zijn vierde treffer van de dag maakte en met nog 5 minuten op de klok de stand op een comfortabele 6-4 zette.
Dat we ook deze stand niet naar het einde konden spelen is wel frustrerend want in de 93e minuut maakte Oosthuizen tegen alle verhouding ook nog de 6-5.
Met een kansverhouding van 19 voor ons en 7 voor hun is het een zwakke afspiegeling van het spelbeeld.
De scheids vond het welletjes en dus was dit de eindstand.

Natuurlijk telt de winst en bekeren we weer een ronde door, maar een tegenstander als deze moet je met 5 doelpunten verschil oprollen!

Nu zitten we bij de laatste 128 dus op naar de finale van de KNVB beker, maar nu eerst in de volgende ronde hopen op een mooie tegenstander……..ASV’55 2 of zo??