Koude start voor Valken 1, maar wel 3 punten

Hallo allemaal,

Ik zit nu in een bar van een hotel ergens in Ierland aan een glas Guiness te slurpen. Een lekkere setting om eens lekker een verslagje te tikken van onze avonturen die wij gisteren in Zwaag hebben beleefd. Nee, maakt u zich geen zorgen, er gebeurde niets wat de nationale of lokale media zal halen. Het is vooral het gegeven dat er überhaupt weer eens op het veld werd gevoetbald!! Want dat was intussen ruim 2 maanden geleden.

Tot en met afgelopen donderdag wisten wij ons conditie op peil te houden in de schuur van boer Langedijk. Ondanks dat de spelers zich iedere dinsdag en donderdag prima vermaakten, begon het verlangen naar gras toch te groeien. In tegenstelling tot het gras zelf dat flink wat vorst, sneeuw en regen te verduren kreeg. Een enkeling nam even de tijd om vooraf aan het gras te ruiken en te voelen om zodoende het gevoel een beetje terug te krijgen.

Gelukkig waren de beentjes dus toch enigszins geprepareerd toen het verlossende nieuws uit Zwaag kwam dat het veld bij HSV Sport goed genoeg bleek om op te voetballen. Kleine tegenvaller voor de spelers bleek de weeromstandigheden. Regen, kou en wind bepaalden het sfeerloze decor. Slechts een handjevol toeschouwers vonden de weg naar sportpark. Natuurlijk ontbraken de vaste Valken supporters niet. Die laten zich niet door een beetje regen tegenhouden.

HSV Sport vertoeft al sinds de start van het seizoen in de onderste regionen. Een lekkere tegenstander om te beginnen zou je zeggen. Toch was het oppassen geblazen. De thuiswedstrijd leverde slechts een 1-1 gelijkspel op ondanks een veelvoud aan kansen voor de roodgroenen. Good old Rick Hooiboer mocht na een lange afwezigheid eindelijk weer zijn opwachting maken vanaf minuut 1. Dit was niet voorzien, maar Sam besloot om iets later te komen dan was afgesproken. Jammer joh.

De wedstrijd zelf dan.
Valken nam zoals vooraf werd aangenomen direct het initiatief. Het had eigenlijk al na 5 minuten op voorsprong moeten staan. Mark had de hoeken voor het uitzoeken, maar kopte de verkeerde kant op. Niet lang daarna viel de bal wel gunstig. Roan mocht vrij aanleggen, maar raakte de bal ietwat ongelukkig. De alerte Rick H. schampte de zwabberbal net voldoende om die in de verre hoek te laten verdwijnen.

Na de 0-1 werd het spel van beide ploegen er niet beter op. De lastige omstandigheden en de verplichte winterpauze hadden duidelijk hun weerslag op de scherpte. Valken ontsnapte toen uit een corner de bal bij een volledig vrijstaande HSV speler belandde. Deze schrok zo van die kans dat hij niets beters wist te verzinnen dan een slap schot recht op Paul af. De rebound was eigenlijk nog makkelijker, maar die verdween in het vangnet.

Valken schrok wakker en strafte deze gemiste kans meteen af. Een loepzuivere counter via Erik en Mark was hiervan de inleiding. Laatstgenoemde vond de mee opgekomen Rick bij de 2de paal en de 0-2 was een feit.

Na rust trachtte Sport nog iets te forceren. Valken liet na om het duel op slot te gooien. Zo raakte Lennard de paal en had Mark een voorzet van Chris kunnen intikken. 20 minuten voor tijd werd het opeens nog spannend. Paul had geen antwoord op een mooie kopbal uit 1 van de vele vrije trappen die Valkendefensie te verwerken kreeg.

Gelukkig bleek dat het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Dat kwam ook omdat Lennard met een scheenboogbal de stand vrij snel na de aansluitingstreffer op 1-3 bracht. Die goal kwam niet ongelegen omdat anders de slotfase nog rare dingen had kunnen brengen. Dit bleef Valken gelukkig bespaard. Het zelfs nog 1-4 of meer kunnen worden, maar uit alles bleek dat de absolute topvorm ontbrak. Dat valt niemand te verwijten gezien de lange voetbalstilte die aan deze zondag vooraf ging.

Het doel was bereikt. 3 punten. Met de 2 gewonnen duels voor de winterstop staat Valken nu op 9 op 9 in de laatste 3 wedstrijden. Een mooie opmaat voor een lastige, maar ook uitdagende serie wedstrijden tegen betere goden dan HSV Sport. Dan gaan we zien of we mee kunnen doen om de prijzen of dat we enkel de grijze middenmoot een roodgroene kleur mogen geven.

Ik hoop dat we elkaar snel weer zien op de velden. Of zoals de Ieren wel zeggen:
Is dóigh liom go gcasfaimid ar a chéile arís am éigin eile.

Mark

Ps: hou vrijdagavond 22 maart vrij in uw agenda. Dan zullen wij de allereerste Valken Voetbalquiz organiseren. Een echt roodgroen voetbalfeest ten bate van ons nieuwe clubhuis en een “groter” doel wat ik nog nader zal toelichten. De officiële aankondiging zal in de week na het après-ski feest op de website worden gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken