De Valken F1 wint bekerwedstrijd, op weg naar Urk of Volendam (fotos)…

Hallo allemaal,

Vanochtend ging heel voetballend Nederland naar zijn eigen clubsite om te kijken naar de afgelastingen. De temperatuur rond de nul graden en sneeuw betekent meestal een afgelasting. Maar tot onze positieve verrassing ging het bij De Zouaven gewoon door!

De Valken F1 en zijn aanhang vertrokken bij de voetbalkooi in de sneeuw naar Grootebroek om een ‘sneeuw’bekerwedstrijd in de 2e knock-out ronde te gaan spelen. Een wedstrijd om in te lijsten in de categorie: legendarisch!

Een oranje bal had niet verkeerd geweest bij het begin van de wedstrijd. Toch wisten wij elkaar meteen goed te vinden op de ‘witte deken’ en zetten de keeper van De Zouaven aan het werk. Maar het was ook De Zouaven die met een messcherpe counter 1-0 op het scorebord liet noteren.

Het bleef eenrichtingsverkeer maar moest onze verdediging wel continue op zijn hoede blijven voor de streker counters. Met een combinatie door het midden tussen Milan en Björn eindigde de bal bij Morris, hij schoot hard en laag de bal in het doel: 1-1! Het was wachten op de 1-2 maar het werd 2-1 door een venijnig schot van de Zouaven. Wij gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook voor de rust door een goal van Björn na goed voorbereidend werk van Ryan en Milan: 2-2.

In de rust limonade, een koekje en lekker opwarmen na een bijzondere eerste helft in een wit landschap.

De 2e helft gingen wij weer enthousiast op weg naar het vijandelijke doel maar daar stond de keeper weer die lang de bal wist tegen te houden. Tot het moment dat Wouter na een pass van Bryàn inspeelde op Björn die een 1-2’tje aanging met Morris. Deze werd prachtig afgerond met een schot in de hoek door Björn en kwamen wij op de gewenste 2-3 voorsprong.

Dit had een luid gejuich tot gevolg langs de ‘verborgen’ krijtlijn. Het was Andries die met een schot van afstand bij de eerstvolgende aanval
2-4 liet aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld maar het fysieke De Zouaven gaf niet op en na een corner nam de spanning vlak voor tijd plots weer toe: 3-4.

Verder lieten wij ze niet komen oftewel keeper Niels hield zijn hoofd koel en konden wij na het penalty schieten gaan bedenken wie onze volgende tegenstander wordt in de 3e bekerronde…FC Urk F1 of