Verlies Valken 2 ondanks ‘bijzondere’ hattrick!!

Het zal je maar gebeuren, je bent topscoorder van je elftal, elke week belangrijk omtrent gemaakte doelpunten en in goede vorm.
Dan opeens op zomaar een zondag in februari ben je de schlemiel van het elftal……

Als je er niet bij bent geweest zou je het niet geloven, maar het is echt waar, onze grote vriend Niels Fine maakte, zoals zo hij wel meer heeft gedaan, een hattrick alleen
deze was toch weel heel “bijzonder”.

Na eerst een harde voorzet van onze tegenstander SEW achter zijn eigen doelman Edwin te hebben gewerkt dus een eigen doelpunt, maakte Niels in de tweede helft een nog veel mooier eigen doelpunt vanaf randje zestien!
Vervolgens maakte hij voor de troost nog wel een “echt” doelpunt en zo ontstond er dus een legendarisch moment waar nog lang over gesproken zou worden.

Dat alleen de hele grote spelers deze kwaliteiten bezitten werd later op de dag bevestigd door niemand anders dan Graziano Pellé die voor Feyenoord eerst een eigen doelpunt maakte en er vervolgens nog twee bij de tegenstander in schoot, maar, net als wij vandaag, ook verloor tegen het altijd lastige Pec Zwolle (hahaha wat vervelend)

Maar oke, nu toch even een verslag van de gespeelde wedstrijd die eigenlijk al op woensdag begon want het toen begon er op te lijken dat de velden bespeelbaar zouden zijn!
Op zich goed nieuws, maar met het gegeven dat Wietse, Jelle en Kees op vakantie waren en dat Mats, Niels en Wessel geblesseerd waren, ontstond er toch wel een probleempje.

Problemen zijn er om opgelost te worden en zo werden we door de inzet van Mark Dop en de medewerking van Jack Vriend (junioren) voorzien van zes(!) spelers.

Het ontbijt werd geregeld door de veel besproken Niels Fine en de eitjes en broodjes werden met veel kabaal naar binnen gewerkt.
Het maken van een opstelling heeft mij nog nooit zoveel tijd gekost want bijna de gehele laatste linie was afwezig………………..

Na een speech van ondergetekende waarin de tactiek besproken werd, nam Theo Visser ook nog even het woord en met al zijn goede bedoelingen om iedereen scherp te zetten, gebruikte hij wel een hele mooie zin: let op bij een cruciaal “voetbalwedstrijdomslagmoment”!!
De wordfeudspelers onder ons rekende snel uit dat dit woord ongeveer 495 punten op zou kunnen leveren!

Al met al stonden we om 11:30 uur klaar voor de aftrap.

Na een tiental minuten werd het duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren zonder dat er echte kansen werden gecreëerd.
Ondanks onze goede start kwam SEW beter in de wedstrijd en waren dan ook vanaf dat moment de betere ploeg, maar vooralsnog geen gevaar stichtte voor ons doel.

Tot in de 20e minuut het noodlot toesloeg voor Niels Fine die een voorzet van SEW achter zijn eigen doelman werkte 0-1.

Wanneer je spelers in moet passen uit lagere elftallen is dat op zich prima te doen, maar dan moeten de aanwezige van het huidige elftal wel opstaan en de kar trekken…….
Dat gebeurde niet en gerenommeerde namen als Jos, Jeen, Niels.F en in mindere mate Michiel, haalde hun normale niveau niet en dat hielp ons niet echt om een aanvaardbaar niveau te halen.
Het was rommelig en onoverzichtelijk waarbij gezegd moet worden dat SEW natuurlijk een prima voetballende ploeg heeft!

Na geklungel achterin profiteerde de voorwaartsen van SEW dankbaar en de 0-2 was gemaakt!
Een paar minuten voor de rust dan toch een mooi moment want voor de zoveelste keer lukte het om uit een corner de bal op het hoofd van Mike te deponeren en de 1-2 was een feit.

In de rust 3 wissels en vol op de aanval, maar het was toch SEW dat beter voetbalde en hoe iedereen ook zijn best deed, het lukte gewoon niet.
In de 60e minuut maakte SEW de voor hun verlossende 1-3 en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Helaas moest de gifbeker helemaal leeg en maakte Niels Fine op werkelijk prachtige wijze nog de 1-4 in eigen doel van randje zestien!

Tien minuten voor tijd maakte Niels dan toch nog zijn “valse hattrick” vol met een intikker: 2-4.
Dit was tevens de eindstand en elke neutrale toeschouwer kan beamen dat over 90 minuten SEW de terechte winnaar was, maar met iets meer geluk en wat minder pech (twee eigen doelpunten) had er misschien iets meer ingezeten.

Aankomende zondag thuis tegen Kwiek’78 en zullen er weer gewoon drie punten gepakt moeten worden!

Mijn dank gaat nogmaals uit naar de invallers Rick, Bart, Tjeerd, Rens, Chris en Bas!

Mannen, dit kan gebeuren en in verliespunten staan we nog wel op de eerste plek!!