Bloedeloze 0-0 tussen Valken en Woudia

Ja mensen. Uw geduld wordt beloond. Eindelijk heb ik even gelegenheid om een kleine toelichting te geven op onze recente activiteiten op het voetbalveld.

Want, na een weekje verplichte rust, mochten we weer de wei in. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen koploper Woudia. Een interessant duel waarin Valken kon bewijzen dat het ondanks de bescheiden rangschikking wel degelijk mee kan doen om de prijzen. Vooral de stand in de 2de periode was interessant, want het was juist Woudia die als enige minder verliespunten had verzameld dan Valken. (0)

Het ontbijt werd verzorgd door Westwouder Rob de D.. De spelersgroep werd getrakteerd op bolletjes met warme worst (zonder paardenvlees). Ondanks deze move werd hem geen basisplaats gegund. Coach Mario koos voor dezelfde elf als tegen HSV Sport. Het was zaak om beter voor de dag te komen dan in de uitwedstrijd in Westwoud. Toen werd Valken volledig overspeeld met een logische 5-1 nederlaag tot gevolg.

Tja. En dan de wedstrijd. Het voltallig opgekomen publiek ging er eens lekker voor staan. Een waterig zonnetje, geen wind, dus zowel voor toeschouwers als spelers aardige omstandigheden. Het veld was wat hobbelig, maar lang niet verkeerd. U merkt het. Ik moet iets schrijven om het blad te vullen, want ik kan niet bepaald kiezen uit vele spectaculaire momenten voor beide goals. Woudia was in de 1ste helft iets meer aan de bal. Creƫerde 2 halve kansen, met daarbij een voorzet meegerekend. Valken deed nog iets minder. De organisatie bij de thuisploeg stond goed. In balbezit was het mager. Dat gold dus eigenlijk ook voor Woudia.

De 2de helft werd het niet veel beter. Er gebeurde wel iets meer wat tot enige reactie leidde bij het in slaap gesuste publiek. Vooral Valken kreeg meer gelegenheid om tot kansen te komen. Dit leidde uiteindelijk tot 2 50% kansen voor Chris (schot in zijnet) en Lennard (mooie volley naast). Vrije trappen en corners, normaal een Hems handelsmerk, leverden niets op. Mark wist bij 1 gelegenheid nog net het vangnet te raken. Een prestatie op zich. Van Woudia werd nog minder vernomen. Beide teams waren aanvallend onmachtig.

Positief hieraan is de verdedigende organisatie. Daarvoor verdient Valken een pluim. Een Clean Shit was alweer een tijdje terug. Dus na afloop was vooral Paul erg tevreden. De rest van de spelers wist het niet zo goed. 0-0 tegen de koploper is op papier geen onaardig resultaat. Toch had iedereen het gevoel dat Valken qua voetballend vermogen niet het maximale eruit had gehaald. En dat is jammer als de koploper langskomt.

Goed. Nogmaals. We kunnen gematigd positief zijn over het resultaat. Weliswaar zakt Valken terug naar het rechter rijtje, maar de top 4 is nog altijd in zicht. Bovendien doen we nog goed mee in de 2de periode. Volgend weekend wacht Apollo uit. Een lastige pot, want winnen doet Apollo niet vaak, maar verliezen ook niet. We kunnen weer aan de bak dus.

Tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken