Helden strijdend nipt ten onder

Na 4 competitieoverwinningen achter elkaar volgde het thuisduel tegen de jonge strekers van Zouaven 10. Eerder dit seizoen werden we compleet overrompeld en stond er na 90 minuten een afgetekende 10-0 op het scorebord. Vandaag speelden we zonder de bekende namen Freek en Dennis Dup (wel weer uit de winterslaap ontwaakt šŸ™‚ en tevens waren ook Arthur, Pascal en Erwin niet aanwezig. Hulptroepen waren vandaag opnieuw Robin (Ruud) en als invalkeeper de jonge Mike Hoffer die na z’n eigen wedstrijdje nog even een duelletje er aan vast knoopt: TOP!

In het eerste bedrijf is Zouaven de bovenliggende partij. Gevaarlijk worden ze echter niet vaak, de buitenspelval werkt goed en als er echt gevaar dreigt dan zijn de routiniers Ivo en Dennis samen met Jaap en Marcel verdedigend erg sterk.

Aanvallend komen we tot drie kansjes waarbij de kans voor Doelman heeft nog de beste. Per toeval krijgt ie de bal, kapt zijn tegenstander uit maar moet dan met links schieten. Helaas, zijn chocoladebeen en recht op de keeper af. Ook Niels en Nico krijgen een kleine kans.

Rusten met de welbekende brilstand, Valken moet een tandje bijschakelen wil het aanspraak kunnen maken op meer dan een puntje.

2e helft Martin in de spits. Valken komt – vooral via de rechterkant – tot flink wat aanvallen, het spel golft op en neer. Na een kwartier valt de bal goed voor de gasten. Een corner valt eindelijk goed voor de grijshemden. Gemist bij de 1e paal, maar vlak daarachter staat de spits alert opgesteld en tikt simpel binnen.

De helden rechten de rug en uit een afgeslagen corner belandt de rebound bij Martin. Deze speelt een tegenstander uit en twijfelt niet, de bal belandt rechts in de hoek.

Vlak daarna krijgt de spits opnieuw ‘de’ kans op de voorsprong. Een dieptepass op Martin, speelt laatste man uit en alleen op de keeper af. Echter te veel tijd betekent een slappe inzet recht op de keeper af.

Daarna kansen op de voorsprong voor Nico, Joe, Rowan. Helaas lukt het niet. Aan de andere kant eenzelfde hoeveelheid kansen voor De Zouaven, maar de verdediging is alert en Mike staat een prima potje te keepen.

Met nog 7 minuten te spelen volgt het doemscenario echter toch. Marcel lijkt aan een aanval te kunnen beginnen ter hoogte van de middenlijn. De mid-mid heeft een flinke schouderduw in petto maar mag door. Hij ziet Mike een paar meter voor de goal staan en schiet vanaf een metertje of 22. De bal over Mike heen, daalt precies op tijd en belandt in het kruis. Dat doet ie waarschijnlijk nooit meer.

In de slotminuten nog een kans voor de helden: Verre uittrap van Mike, Martin richting goal, speelt af op Nico die net te ver naar de buitenkant wordt gedreven waardoor de inzet geen doel treft.

Valken probeert het nog, maar de tijd is te kort. Een 1-2 nederlaag in een fel potje. Eerder dit seizoen was het nog 10-0 voor de strekers dus wat dat betreft boeken we progressie.

Tenslotte nog een compliment aan de scheidsrechter, Piet Koster. Hij liet gewoon voetballen, liet spelers ook gerust wel eens reageren, maar bleef de leidsman. Klasse.

Helaas, geen punten vandaag, er had meer ingezeten, een puntje had wel verdiend geweest.
Volgende week een nieuwe kans, tegen het laaggeklasseerde Hollandia 8 – en dus niet de koploper!. Aanvang: tegen het avondschemer: 14:30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken