Helden verspelen duren punten in slotfase

Zonder Pascal, Freek, Dennis, Erwin en Rens dienden we dit weekend aantreden langs het Markermeer voor de wedstrijd tegen Hollandia 8. Daar waar we eerder wonnen van de vloekbrigade bleek er nu opeens een half ander elftal te staan. De mannen waren ook nu weliswaar mondig, maar niets vergeleken met de heren in het heenduel. Een aantal man afwezig waaronder geen keeper… Jordy wordt weer opgetrommeld, Niels op de goal en wie stapt daar nog meer de kleedkamer binnen: The partyknoest. Joost is back!!!

Het spel in de eerste helft kunnen we in 1 woord samenvatten: slecht. En zelfs dan weten we nog genoeg kansen te creĆ«ren tegen de nummer voorlaatst in de competitie. Keer op keer buitenspel (al dan niet terecht, maar da’s ook aan onze zijde het geval) of gebrek aan scherpte zorgen ervoor dat Dennis, Martin, Doelman, Jeroen en Rowan niet tot scoren komen.

En opnieuw geldt: als we hem zelf niet maken. …. Geklungel achterin waar de laatste linie de bal elkaar toe speelt. Te kort, spits ertussen afgeven op vrijstaande linskvoor: goal.

Dat betekent een schepje er boven op. Vlak voor rust valt de gelijkmaker. Pass vanaf het midden op Doelman, die legt terug op Dennis die met zijn linker de bal in de verre hoek schuift.

Snel vergeten, door met het 2e bedrijf.

Na rust spelen we op het naastgelegen veld waar wel gras op staat. Het begin is nog wat wijfelend, weer veel onnodig balverlies. De achterstand die we opnieuw oplopen is echter een lachertje. Voorzet vanaf links. Marcel en spits in duel (voor zover je daar al over kan spreken), bal over hen heen, spits gaat liggen: Pingel. ’t zal wel. Achterstand een feit, Niels is kansloos.

En dan is Valken wel wakker. Te beginnen bij Doelman Dekker. Prima balvast vandaag en nu ook nog scherp. Loopt zichzelf prima vrij, vanaf een meter of 20 kan ie vrij aanleggen. En met een snoeihard schot belandt de bal in de kruising. De ontlading bij Doelman’s 1e goal van het seizoen is groot en mooi om te zien.

Hollandia lijkt van slag. Nico drijft niet veel later de linksback in het nauw. Deze wil terugspelen op de keeper maar daar zit Martin tussen. Die hoort Dennis al schreeuwen en de bal valt precies voor zijn voeten. De eerste voorsprong van de dag is een feit.

Kans op kans voor de Valken, maar alleen de laatste man van Hollandia weet er 1 van te benutten. Voorzet vanaf links van Dennis op Nico (bij 2e paal). Laatste man zit er bij de 1e paal tussen maar schiet de bal achter zijn eigen keeper. 2-4, duel gespeeld zou je zeggen. Valken lijkt rustig het duel uit te kunnen gaan spelen en loert op de counter. Enkele prima kansen dienen zich nog aan, maar de helden zijn slordig in de afwerking.

Hollandia probeert het met de moed der wanhoop. 13 minuten voor tijd kan Niels prima ingrijpen na een aanval van Hollandia. In plaats van rust en alle spelers weer op de eigen posities wil Niels snel verder. Hij gooit de bal naar Rowan die rustig naar voren wil. Rowan verwacht de bal totaal niet, de rechterspits is alert en onderschept. De aansluitingstreffer wordt kado gedaan.

En dan moet de gifbeker opnieuw leeg als 10 minuten voor tijd (wat later 3 minuten blijkt te zijn) een afzwaaier bij de linksvoor kan belanden. Jaap er nog prima tussen, de rare stuit zorgt er echter voor dat ie de bal op zijn arm controleert: 2e pingel (deze was wel terecht). Ondanks de pauze in de aanloop prima binnengeschoten: 4-4, hoe is het mogelijk!

Vlak hierna fluit de leidsman af, daar waar ie eerder nog aangaf dat er nog tien minuten tot een kwartier te spelen was.

Een dramatisch einde van een koude middag langs het Markermeer. Deze punten hadden we nooit weg mogen geven, maar het gebeurt wel. Helaas pindakaas, volgende week proberen we het opnieuw met een thuiswedstrijd tegen Spartanen. Aanvang 13:00.